Jednoglasna podrška, Skupština Boračke organizacije Ugljevika održala godišnju sjednicu

Jednoglasna podrška, Skupština Boračke organizacije Ugljevika održala godišnju sjednicu

Na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine Boračke organizacije Ugljevika jednoglasno je podržan izještaj o radu za proteklu godinu.

Delegati su jednoglasno usvojili i prijedlog programa plana rada Boračke organizacije Ugljevik za 2022. godinu, kao i finansijski plan za ovu godinu.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković rekao je da je danas poručeno da Boračka organizacija Republike Srpske mora biti jedinstvena te da je predstavlja jedan predstavnik.

-Zaključak koji je izglasan danas, jeste da se ne prihvataju zaključci Narodne Skupštine Republike Srpske vezano za boračka prava jer ne donose nikakva poboljšanja boračkoj populaciji stanovništva nego borce dijele na socijalno-ugrožene i neugrožene, protiv smo takvih podijela boraca-rekao je Marinković.

Skupština Boračke organizacije Ugljevika smatra prema Marinkovićevim riječima da treba povećati borački dodatak na 5 KM po mjesecu učešća u ratu, a da se osnovica za obračun invalidnina poveća na 80 odsto od prosječne plate u Srpskoj.

-Treba uvesti cjelokupnu zdravstvenu zaštitu za porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide i borce a da se poštuje i uskladi Zakon o pravima boraca sa drugim zakonima-ukazao je Marinković.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić prisustvovao je Skupštini Boračke organizacije i zahvalio svim borcima za sve što su činili u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

-Iskazujemo poštovanje prema svima koji su dali najviše za stvaranje Republike Srpske i njihovim porodicama- naglasio je Perić u obraćanju.

Perić je ocjenio dobrom saradnju opštine Ugljevik i lokalne Boračke organizacije na dosadašnjim brojnim realizovanim projektima.

-Uvijek ćemo imati sluha za pitanje boračke populacije-zaključio je Perić.

ISTOK

CATEGORIES
Share This