Stanivuković posjetio Sabornu crkvu u Mostaru, boraviće i u Žitomisliću

Stanivuković posjetio Sabornu crkvu u Mostaru, boraviće i u Žitomisliću

Stanivuković posjetio Sabornu crkvu u Mostaru, a tokom dana boraviće i manastir Žitomislić.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke posjetio je danas Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru gdje ga je primio mostarski paroh Radivoje Krulj s kojim je obišao radove na unutrašnjem dijelu crkve.

Stanivuković je prisustvovao i službi, koja je jutros služena u Sabornoj crkvi u Mostaru, a tokom dana posjetiće i mansatir Žitomislić.

Gradonačelnik Banjaluke Draška Stanivuković danas neće posmatrati 455. tradicionalnim skokovima u Mostaru, jer su mu pozivnicu za to povukli iz Organizacionog odbora Kluba skakača u vodu “Mostari”, zbog njegovog komentara na odluku Valentina Incka da nametne dopune o Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

“Vi ste, da biste zadovoljili dnevno-političke potrebe, poslali ružnu poruku Banjaluci, Republici Srpskoj, ali i čitavom regionu. Moja dužnist je da na ovo ne odgovorim onako ko vi želite, već da se izdignem iznad vraćanja u prošlost i nametanja koja ne donose ništa dobro. Imao sam namjeru da gledam skokove i posjetim našu Sabornu crkvu u Mostaru”, kazao je Stanivuković i dodao “ako sam na skokovima nepoželjan, znam gdje to neću biti”.

Stanivuković je to i učinio i jutros posjetio Sabornu crkvu u Mostaru, koja se obnavlja nakon što je u posljednjem ratu srušena.

(Bntv)

CATEGORIES
Share This