„Ističemo najbolje” Katarina Pajić iz Ugljevika najbolja na takmičenju recitatora poezije na ruskom jeziku u Beogradu

„Ističemo najbolje” Katarina Pajić iz Ugljevika najbolja na takmičenju recitatora poezije na ruskom jeziku u Beogradu

Učenica Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika Katarina Pajić osvojila je gran pri na takmičenju recitatora poezije na ruskom jeziku, koje je održano u Beogradu, a načelnik opštine Vasilije Perić danas je tim povodom novčano nagradio.

Takmičenje pod nazivom „Očaravajući stihovi“ održano je u Ruskom domu i okupilo je 74 recitatora u kategoriji ruski kao strani jezik.

Katarina Pajić  osvojila je 118 bodova i zasluženo ponijela ovu laskavu nagradu.

Pajićeva je istakla da joj je velika čast što je prepoznata na takmičenju ali i što se uspijeh cijeni i u opštini Ugljevik u kojoj živi.

-Smatram da je ruski jezik jedan od najsrodnijih jezika našem srpskom jeziku. Odvojeno od jezika ne postojimo pa ni jezik od nas. I to je ono što nas izdvaja od svih živih bića jer bez jezika ne možemo ništa da stvorimo-rekla je Pajevićeva.

Nastavnica ruskog jezika Osnovne škole “Aleksa šantić” Katarina Radovanović koja je pripremila Katarinu Pajić za takmičenje prisustvovala je današnjem prijemu.

Radovanovićeva je izrazila zadovoljstvo jer je Pajićeva osvojila prestižnu nagradu naglasivši da je ovaj uspijeh veoma značajan za učenicu ali i školu koju ona pohađa.

-Drago mi je prije svega zbog Katarine jer je svoj rad i talenat pokazala na takmičenju ali i sredini u kojoj živi. Potrudili smo se da zajedno njen talenat i rad uz moju podršku sklopimo u jednu lijepu priču koja je dala veliki rezultat-rekla je Radovanovićeva.

Načelnik Perić nagradio je Katarinu Pajić sa 300 KM a njenu nastavnicu sa 200 KM.

Perić je čestitao na osvojenom priznanju istakavši da se uvijek ističu oni koji ostvarajuju najbolje rezultate u svojim oblastima.

-Naša potreba je da ističemo i nagrađujemo one koje postižu zapažene rezultate i promovišu našu opštinu na najbolji mogući način-rekao je Perić.

Prijemu su prisustvovali direktor Osnovne škole “Aleksa Šantić” Vladimir Đokić, zamjenik načelnika Ugljevika Vanja Zekić, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić, potpredsjednik skupštine Nedeljko Marković, načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Verica Petrović i šef kabineta načelnika Milorad Jovičić.

Takmičenje u recitovanju poezije na ruskom jeziku „Očaravajući stihovi“ se održava jednom godišnje u okviru programa, posvećenog Svetskom danu poezije i okuplja učenike osnovnih, srednjih škola i gimnazija.

Učesnici se takmiče u nekoliko kategorija, među kojima je i kategorija za djecu koja ne uče ruski jezik u školi.

(ISTOK)

CATEGORIES
Share This