I srpsku trobojku koriste za podizanje ličnog rejtinga

I srpsku trobojku koriste za podizanje ličnog rejtinga

Za kratko vrijeme, kako navode iz OO SDS Kozarske Dubice, sve je otkriveno i ustanovljeno da su u tome “prsti” poslanika u NSRS Darka Banjca, koji je i predsjednik partije koja je još u povoju

Prije nekoliko dana se desio veliki incident sa zastavama ispred zgrade opštinske uprave u Kozarskoj Dubici, kada je došlo do uklanjanja srpske zastave na trgu i to, u noći, uoči dana kada je 11. dubička brigade obilježevala svoj Dan, što je izazvalo veliko negodovanje kod boraca i stanovnika te opštine.

Uslijedile su reakcije prema nadležnim da se otkrije ko je je skidao zastave Republike Srpske i šta je bio cilj toga, da uznemiri borce, da provocira ili da ubere neki politički poen.

Za kratko vrijeme, kako navode iz OO SDS Kozarske Dubice, sve je otkriveno i ustanovljeno da su u tome “prsti” bivšeg poslanika DNS-a u NSRS Darka Banjca, koji je i predsjednik nove partije koja je još u povoju.

“U odgovoru na naš zahtjev načelnik opštine nas je uputio na Odjeljenje za opštu upravu i društvene djelatnosti, gdje smo, takođe, uputili upit, ali nikakav odgovor nismo dobili. Sve ovo nas navodi da je u pitanju najmizerniji oblik politizacije zarad sitnih političkih poena”, tvrde u SDS i dodaju:

“Načelnik navedenog odjeljenja je Goran Dragaš, koji je na to mjesto postavljen kao kadar Banjčeve stranke. Nedugo nakon skidanja zastava Darko Banjac izlazi u javnost i traži da se zastave vrate, dok u isto vrijeme njegov stranački kolega i odbjegli odbornik iz SDS-a Ozren Bursać putem društvenih mreža optužuje načelnika opštine za uklanjanje zastave”, navode iz SDS-a.

Podsjećaju da Banjac, koji je u vlasti sa SNSD-om i načelnik opštine Radenko Reljić iz SNSD-a nisu u dobrim odnosima i zbog njih je u Dubici i pucao koalicioni odnos u lokalnoj skupštini.

Sve ovo, tvrde u SDS-u, ukazuje da je u pitanju perfidna igra koja ima za cilj podizanje rejtinga Darka Banjca i njegove nove stranke.

Opštinski odbor SDS saopštio je da ne žele da se uvlače u političko blato koje su navedeni zamutili ali, s druge strane, kao stranka čiji su mnogi članovi dali živote za otadžbinu, će sve učiniti da se spriječe ovakve i slične manipulacije.

Takođe, najavljuju da će od načelnika opštine ćemo tražiti smjenu Gorana Dragaša, kao i preispitivanje odgovornosti svih onih koji su učestvovali u skidanju zastave Republike Srpske i pokušali da obmanu javnost.

Ovaj incident osudio je i načelnik opštine Radenko Reljić koji je kazao da je žalosno što su pojedinci to uradili zbog političkih interesa, navodeći da je sramotno i bijedno šta radi poslanik u NSRS Darko Banjac.

Evo šta je još rekao Reljić u video prilogu lokalne televizije.

(BN Foto: S.M.)

CATEGORIES
Share This