Humanitarci omladinske organizacije iz Crkvine podijelili 19 paketa i dvije pečenice

Humanitarci omladinske organizacije iz Crkvine podijelili 19 paketa i dvije pečenice

Dvadest četiri  mlada humanitaraca  iz Omladinske organizacije iz Crkvine na čelu sa Mićom Bijelićem kao pokretačem organizovali su se za Badnji dan da obraduju stanovnike svoje mjesne zajednice koji su u težoj materijalnoj situaciji u Donjoj i Gornjoj Crkvini  i podijelili im dvije pečenice i 19 higijensko –  prehrabenih paketa čija vrijednost po jednom paketu iznosi 100 KM.

Paketi su dijeljini prema spisku koji imaju iz Centra za socijalni rad i još nekim mještanima za koje su oni znali da su u težoj materijalnoj situaciji, a sredstva za humanitarne pakete i pečenice su sakupili iz ličnih sredstava, sredstava mještana, prijatelja iz inostranstva, malih privrednika, crkvinskog sveštenika, prijatelja iz drugih mjesnih zajednica,  a pomoglo im je i udruženje iz Modriče “Srcem za Modriču”.

“Ovdje nema politike. Mi jako dobro znamo kada neko nema, sve smo to iskusili i voljni  smo da pomognemo i stavimo se na raspolaganje uvjek kada je to neophodno”, kaže   Mićo Bijelić jedan od pokretača osnivanja Omladinske organizacije i humanitarne akcije..

On dodaje da su Omladinsku organizaciju  osnovali odmah nakon poplava i stavili na raspolaganje stanovništvu da pommognu,te im je bio prvi cilj biti humanitarac svaki dan u duši i srcu  pomoći starim i  bolesnim.

“Prve godine smo sakupili novac između sebe i podijelili za Badnji dan  četiri paketa, druge godine  osam paketa, zatim 10 paketa,  tako da bi danas imali 19 vrijednih paketa i dvije pečenice. To je samo danas ovako, ali mi u toku godine kada se ukaže potreba za pomoć nekome od mještana bio koje vrste, bolest, starost, liječenje, pomoć oko čišćenja snijega ili bilo čega mi smo uvjek tu da pomognemo”, kaže Bijelić dodajući da je odziv da pomognu bio veliki I mnogo im se zahvalio..

Danas će ovi humanitarci nakon dijeljenja paketa  zajedno na Badnji dan peći svoje pečenice kako bu sutra svi zajedno punog srca dočekali najradosniji hrišćanski praznik Božić..

ISTOK

CATEGORIES
Share This