Hotel Nevesinje – Mnogo pitanja, malo odgovora

Hotel Nevesinje – Mnogo pitanja, malo odgovora

Da bi se po drugi put svečano otvorio “dva puta renovirani” dom kulture u koji je uloženo oko milion maraka, gradska vlast predvođena SNSD-om i načelnikom Milenkom Avdalovićem je pokušala zelenom zavjesom da sakrije, oronuli i po građane Nevesinja potencijalno opasan objekat hotela koji se nalazi neposredno uz već pomenuti dom kulture.

Već naviknuti i iskusni u uljepšavanju stvarne slike rezultata svoje politike na način da ono što im odgovara ponavljaju nebrojeno puta, ono što im ne odgovara gurnu pod tepih ili u ovom slučaju pokriju zelenom zavjesom, a da pritiscima na obične građane uguše svaki pokušaj kritike, ovaj put su se precjenili. Reakcija javnosti i negodovanje građana Nevesinja je bila velika.

Neiskusan u tom poslu, kabinet načelnika je izdao jedno konfuzno i na brzinu napisano saopštenje puno nelogičnosti, koje umjesto da odgovori na postavljena pitanja, postavilo je još nekolicinu novih.

Tako nam je iz toga saopštenja ostalo nejasno da li je nadležna građevinska inspekcija kaznila investitora nakon što je izdala rješenje o sanaciji sa rokom od trideset dana, a od tada je već prošlo osam mjeseci?

Ukoliko nije, postavlja se pitanje odgovornosti odsjeka za inspekcije.

Takođe, saopštenjem nam nije rečeno ko je vlasnik hotela ni pod kojim uslovima je izvršena prodaja hotela?

Da li je kupoprodajnim ugovorom definisano u kom roku će kupac izvršiti sanaciju, renoviranje i početi sa radom? Ukoliko to nije definisano, postavlja se pitanje zašto se prodaja hotela izvršila pod takvim uslovima. Ukoliko je to definisano, a rokovi nisu ispoštovani, zašto se ne izvrši raskid ugovora.

Ukolkio vlasnik hotela ne želi da izvrši neophodne sanacije, zašto opština Nevesinje ne izvrši sanaciju u onoj mjeri da ne predstavlja opasnost po građane, a troškove sanacije fakturiše vlasniku.

Postavlja se pitanje, zašto je hotel “Nevesinje”, pored nevesinjskih privrednika koji su imali volju, želju i novac da kupe hotel i da ga dovedu u funkcionalno stanje, prodat kupcu koji za četiri godine nije u stanju da izvrši najmanju sanaciju kako objekat ne bi predstavljao opasnost po građane?

I na kraju, ko je platio troškove pokrivanja hotela? Da li je to uradila opština ili vlasnik?

Iz svega ovoga vidimo da je pitanja puno, a odgovora malo ali to je možda nekome „skroz okej”.

Preuzeto sa stranice fb, СДС Невесиње – SDS Nevesinje | Facebook

CATEGORIES
Share This