Heroine iz Gacka dobile bilbord, a šta je sa sportskom dvoranom?

Heroine iz Gacka dobile bilbord, a šta je sa sportskom dvoranom?

Igračice ŽOK “Gacka” nedavnim podvigom i osvajanjem Prvenstva BiH vratile su nadu u gatački sport, ali i osmjehe na lica ljubitelja sporta u ovom mjestu.

Pomaže opština Gacko sport, ali većina sportskih radnika će vam reći ne u mjeri u kojoj bi trebala i ne kao nekada.

Bivša uprava RiTE Gacko sa sportom je bila na “Vi”, a sve oči onih koji prate sportske prilike u ovoj hercegovačkoj opštini uprte su u novo rukovodstvo u nadi da će, dok čekaju nove filtere i prestanak zagađivanja, gatačka djeca dobiti dosta bolje uslove, a njihovi klubovi sponzorstva kakva zaslužuju, te da će se prekinuti praksa da više novca dobijaju “Borac” iz Banja Luke i ” Igokea” iz Aleksandrovca od sportskih kolektiva iz zagađenog Gacka.

Uprava ŽOK “Gacko” nije se oslonila samo na opštinu i “mrvice” sa RiTE i drugih privrednih subjekata koji imaju sve manje sluha za sport u Gacku, već su ljudi koji sjede u njoj kucali na brojna vrata širom Hercegovine i Republike Srpske. Urodilo je plodom, jer je napravljen budžet koji je stručnom štabu omogućio da skocka šampionski tim. Prekinuta je dominacija “Bimal-Jedinstva”, titula je konačno u Gacku, pred nama su nastupi u Evropi…

E u nastupima u Evropskim takmičenjima je problem, jer postojeća sportska dvorana ne ispunjava uslove, a radovi na novoj po svim standardima, odavno miruju. Razloge niko zvanično ne saopštava, ponekad se na sjednicama SO Gacko (koje su rijetke) poneko dotakne ove teme, ali sve stane na tome, jer treba pričati o pijaci koja je nepotrebna i neće je biti.

Lijepo je kad se na ulazu u Gacko na bilbordima zahvaljujemo uspješnim sportistima, učenicima i svima koji pronose slavu i služe na ponos ovom mjestu, ali od toga oni nemaju ništa, njima trebaju uslovi za rad kako bi uspjehe ponavljali i podizali na veći nivo. Izgradnja dvorane je počela krajem 2019. godine i radovi su u poodmakloj fazi, ali su nažalost obustavljeni prije skoro dvije godine iz razloga samo poznatih vlastima u ovom mjestu.

Ako bude bilo sluha i zdravog razuma u najkraćem roku bi radovi trebali biti nastavljeni (ubrzati ih) kako bi šampionke na jesen svoje mečeve u Evropi igrali pred domaćom publikom. Bilbord vam hvale građani Gacka i dijele na društvenim mrežama, a zahvalnost vam čuvaju za dane kad vrata nove sportske dvorane budu otvorena za sportiste iz ovog mjesta. GACKO JE DOČEKALO TITULU, GACKO ČEKA DVORANU.

Kroz Staru Hercegovinu

CATEGORIES
Share This