Haos na glavnoj rogatičkoj ulici

Haos na glavnoj rogatičkoj ulici

Još u februaru mjesecu portal Istok pisao je o problemu stalnih redukcija vode u Rogatici, ali i o rupama na glavnoj rogatičkoj ulici Srpske sloge, koja je ujedno i magistralni put M 19.3. u tekstu pod nazivom “Rogatica: Nema vode, ima rupa!   https://istokrs.com/opstine/rogatica-nema-vode-ima-rupa-2/

Naime, nakon izvedenih radova na vodovodnom mreži rupčage na glavnoj rogatičkoj ulici su prvo zatrpavane šljunkom, a onda i tankim slojem betona, koji se brzo krunio. Ovako neuslovna saobraćajnica uzrok je brojnim i svakodnevnim kvarovima na vozilima Rogatičana, jer ukoliko vam dolazi automobil iz suprotnog smjera niste u prilici da zaobiđete rupčagu, nego morate da vozite pravo preko nje. Na vlastiti rizik.

Vozači u tranzitu čudom se čude kako izgleda Rogatica. I tako od februara sve do danas.

Pojedine od tih rupetina u asfaltu na glavnoj ulici nalaze se neposredno ispred samog sjedišta SNSD-ove opštinske administracije, zgrade Opštinske uprave Rogatica i ispod prozora načelnika opštinskih odjeljenja odgovornih za ovu oblast.

Rogatičani su prvo očekivali da će glavna ulica biti asfaltirana do Preobraženje, 19. avgusta, krsne slave opštine, ali uzalud; prošlo Preobraženje-rupe ostale. Korona je kriva. Onemogućila je veliko okupljanje, dolazak visokih vladinih i stranačkih zvaničnika, kamere i fotoreportere, a bez njih i slikanja za medije nema ni potrebe da se ulica asfaltira.

Onda su se Rogatičani nadali da će opštinska SNSD vlast i načelnik Milorad Jagodić glavnu ulicu uljuditi do početka predizborne kampanje… nade su im ponovo bile uzaludne.

Rekosmo da smo u februaru pisali kako u Rogatici “nema vode, ima rupa”. Sada je oktobar, a ništa se nije promijenilo nabolje. I dalje  ima rupa, nema vode u česmama građana, ali zato ima vode na ulici. I vode i rupa. Kiša je izaprala šljunak iz rupa i njime začepila slivnike za odvodnju oborinskih voda. Prva ozbiljna jesenja kišica učinila je da glavna rogatička ulica liči na… procijenite sami na šta, jer slika govori više od hiljadu riječi.

ISTOK

CATEGORIES
Share This

COMMENTS