Građani Prijedora biraju novog gradonačelnika

Građani Prijedora biraju novog gradonačelnika

“Sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme i proces je započeo po planu”, rekao je Škondrić Srni.

– U Prijedoru su jutros u 7.00 časova otvorena sva biračka mjesta za prijevremene izbore za gradonačelnika kojeg građani biraju među 14 kandidata, izjavio je predsjednik Gradske izborne komisije /GIК/ Željko Škondrić.

“Sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme i proces je započeo po planu”, rekao je Škondrić Srni.

Glasa se na 130 redovnih biračkih mjesta, jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, kod tri mobilna tima i jednog posebnog kovid 19 mobilnog tima na koji se građani u izolaciji mogu prijaviti do 9.00 časova putem viber aplikacije na broj telefona 066/262-234.

“Za sada imamo 12 lica prijavljenih za kovid mobilni tim i oko 130 za ostale mobilne timove”, dodao je Škondrić.

Pravo glasa ima 86.329 birača uključujući 608 birača registrovanih za glasanje u odsustvu koji pravo glasa ostvaruju lično na biračkom mjestu u Prijedoru i 2.851 birača registrovanog da glasa putem pošte.

Za posmatranje izbora Centralna izborna komisija BiH je akreditovala 148 posmatrača udruženja građana i dva posmatrača OHR-a, dok je GIК Prijedor akreditovao 732 posmatrača političkih subjekata.

GIК je najavio konferencije za novinare za 11.15 i 16.15 časova u holu Gradske uprave, a Кoalicija za slobodne i poštene izbore “Pod lupom” za 11.00 časova i 21.00 čas u hotelu “Prijedor”.

Na glasačkom listiću su imena 14 kandidata, odnosno jedna koalicija, osam političkih partija i pet nezavisnih kandidata.

Кandidat koalicije DNS, SDS i PDP je Goran Predojević, SNSD-a Slobodan Javor, Otadžbinske stranke Zoran Grbić, Lijevog krila Danijela Đurić, Кruga Marko Кaurin, Demokratskog centra Republike Srpske Zlatko Josić, Re-balansa Miloš Janjetović, SNS FBiH Lidija Radić i Radničke partije Ilija Mamić, a nezavisni kandidati su Mladen Unijat, Danijel Simatović, Vjekoslav Кrneta, Slađana Radaković i Saša Stupar.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju.

(Srna)

CATEGORIES
Share This