Grad Banjaluka preuzeo milionske dugove „Akvane“ prema “Novoteksu”

Grad Banjaluka preuzeo milionske dugove „Akvane“ prema “Novoteksu”

Računi banjalučke “Akavane” bi u toku iduće sedmice trebali biti deblokirani, nakon što je Grad Banjaluka preuzeo otplatu 3,1 miliona KM duga, koji ovo javno preduzeće ima prema firmi “Novoteks”.

Naime, administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića je postigla sporazum sa preduzećem “Novoteks” oko deblokade računa javnog preduzeća “Akvana”.

“Dogovorili smo se da Grad na godišnjem nivou isplaćuje preduzeću “Novoteks” iznos od 800.000 KM, ili oko 70.000 KM mjesečno, na ime duga. Mi moramo da poštujemo taj iznos, ako želimo da odblokiramo račun i ako hoćemo da radnicima isplatimo plate, a to želimo. Isto tako to moramo da poštujemo, ako hoćemo da Gradski olimpijiski bazen posluje i da zadržimo zemlju vodenog parka u Boriku”, kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Rekao je da se danas potpisuje sporazum u kojem su navedene obaveze Grada, kada je u pitanju iznos koji se isplaćuje te da se danas šalje zahtjev za deblokadu računa.

“Očekujem da ćemo naredne sedmice isplatiti dvije zaostale plate radnicima i da ćemo im uplatiti i zaostali regres. Naravno, biće izmirene obaveze prema ostalim dobavljačima, kako bi “Akvana” nastavila da radi”, kazao je on.

Kako je CAPITAL ranije pisao “Novoteks” je  sredinom ove godine raskinuo ugovor o isporuci hrane i pića, jer “ Akvana” nije pristala na potpis Aneksa ugovora u kojem bi došlo do korekcije cijena. Ubrzo nakon toga su blokirani računi “Akvane”, jer je “ Novoteks” zatražio naplatu ranijih dugovanja.

CAPITAL : V. Popović

CATEGORIES
Share This