Zabavno je ovog leta u Gacku

Zabavno je ovog leta u Gacku

Kada se spoje divna priroda i njeni darovi, sa malo entuzijazma i ideja, dobije se ono što stanovnici Gacka i njihovi gosti ovog leta imaju.

Promocija vaterpola na jezeru Vrba- odigrana je utakmica između Leota i Borca

U nešto više od dva meseca, od početka juna, pa do druge polovine avgusta, smešteno je mnoštvo kulturnih i sportskih događaja objedinjenih pod nazivom “Kulturno-sportsko leto Gacko 2021.”

Jedna od ekipa učesnica “Kotlićijade” na izletištu Košuta

Pored promocija, izložbi, predstava, a možda i nekog koncerta do kraja leta, posebnu pažnju je izazvalo nekoliko događaja.

Uz već poznate manifestacije iz vremena pre korone, kao što su škola plivanja za mališane, jedrenje na jezeru, turniri u basketu i malom fudbalu, ove godine su po prvi put organizovani događaji koji su pobrali simpatije i želju da se nastave i narednih godina.

Turistička organizacija stoji iza prve “Kotlićijade” na izletištu Košuta, koja je okupila preko 20 učesnika iz cele Hercegovine.

Sa najstarije lučne brane na Balkanu skakalo se na glavu (Foto: Slađan Ivanović)

Juče je na Klinju održano takmičenje u skokovima na kome je nastupilo oko 20 skakača, a prema procenama organizatora bilo je oko 700 posetilaca.

Danas je na jezeru Vrba održan prvi vaterpolo susret između banjalučkog “Borca” i “Leotara” iz Trebinja. Usledile su potom i revijalne utakmice sa ciljem da se publika zabavi, ali i da se promoviše ovaj sport i zdrav život uopšte.

Uprkos ograničavajućim faktorima- nedostatku parking mesta, struje i malom prostoru na kojem su bila dešavanja, nosilac organizacije- Kulturno-sportski centar iz Gacka, je odgovorio zadatku koji je stavio pred sebe.

“Borac”- “Leotar”- prva vaterpolo utakmica na jezeru Vrba.

(Direktportal)

 

“Baš je zanimljivo”, “Odlično je”, “Nek se nešto dešava”, “Sjajna ideja”, “Uživali smo”, komentari su posetilaca sa kojima smo pričali.

Sigurno je da je društveni život u Gacku tokom leta ove godine intenzivniji, a ponuda događaja bogata. Nakon godinu i po života u koroni ovakav odušak bio je preko potreban i prija svima.

 

CATEGORIES
Share This