Vlast u Gacku ne zna kuda goni

Vlast u Gacku ne zna kuda goni

Prvi radni dan  u ovoj godini načelnika Gacka Ognjena Milinkovića počeo je zapošljavanjem radnika u Kulturno-sportski centar. Prošlu godinu započeo je sa otpuštanjem radnika pod izgovorom da je primoran od strane inspekcije rada koja je po našim saznanjima angažovana od strane lokalnog SNSD-a.

Milinković je ovo uradio pod izgovorom da je opštinska administracija pretijesna za mnoge, te da je budžet ove male opštine (17 miliona KM) koja po popisu broji nešto malo manje od deset hiljada stanovnika, nije dovoljan da isplati plate prekobrojnima Ipak, stvarnost je sasvim drugačija i  procjene ukazuju da stvarno mjesto boravka ima i manje od šest hiljada stanovnika.

Milinković je u danu kada su nezadovoljni Gačani organizovali proteste protiv davanja otkaza obećao da će ih postepeno zapošljavati u proizvodna preduzeća, a neke ako se ukaže potreba vratiti u opštinu. Tada nije štedio ni roditelja čija supruga takođe nema zaposlenje, borca prve kategorije, socijalno ugrožene… Zato je ovih dana na jedno od tih radnih mjesta primio sestru kontraverzenog odbornika SPS- a Saše Loza, koja je inače imala stalno zaposlenje na „Nestro“ pumpi. Ovim potezom pokušava sačuvati većinu koja mu se ljulja već pola godine, a u strahu da će Goran Selak prije zasjedanja lokalnog parlamenta u Gacku zatražiti od odbornika svoje partije da pređu u opoziciju i time „sruše“ Milinkovićevu većinu.

Po svemu nas kad je politička scena u Gacku u pitanju s proljeća očekuju burna skupštinska zajedanja, a teško je i naslutiti šta je sljedeći potez Ognjena Milinkovića,  „skandal majstora“ i bivšeg doktora Bolnice u Foči gdje nije dobio ponudu o produžetku saradnje. Oni Gačani su polagali velike nade u njega, sada sumnjičavo vrte glavom, a oni drugi koji su prozreli namjere lokalnog SNSD -a kada je Milinković kandidovan priznaju da su i oni zatečeni koliko se sve otelo kontroli u nedostatku vrhovnog autoriteta u lokalnoj samoupravi.

Gdje je više otaca kilava su djeca, rekli bi stari Gačani, pa stoga djeluje primjerena ovoj situaciji poslovica za tumaranje i bezidejnost koju pokazuje lokalni SNSD u Gacku poslije prve godine mandata vršenja vlasti.

ISTOK

CATEGORIES
Share This