UDDK Gacko u Nevesinju učestvovali u akciji dobrovoljnog darivanja krvi

UDDK Gacko u Nevesinju učestvovali u akciji dobrovoljnog darivanja krvi

U Nevesinju je za Mitrovdan bilo svečano, gdje se obilježio Dan opštine Nevesinje, ali i 29, odnosno 27 godina od Mitrovdanskih ofanziva koje simbolizuju odbranu istočne Hercegovine u Odbrambeno – otadžbinskom ratu. Da bi se pokazala humanost i solidarnost i u vremenu mira, potrebno je, između ostalog i dobrovoljno darivati krv, a tim povodom organizovana je i velika akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Akciji se odazvalo 114 davaoca a prikupljene su rekordne 104 doze tečnosti, od humanih ljudi iz cijele Hercegovine. Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Gacko, njih 42, odazvali su se na ovu akciju u kojoj su darivali 40 doza tečnosti koje život znače. Članovi ovog udruženja položili su cvijeće na Spomenik poginulim borcima Odbrambeno – otadžbinskog rata.

Miroslav Vuković, predsjednik UDDK „Gacko“, koji je juče 81. put darivao krv, kazao je, da je ovaj datum jedan od važnijih u novijoj srpskoj istoriji. Naglašava da je uvijek lijepo darivati krv, a juče je možda bilo i najljepše.

„Lijep je osjećaj biti u Nevesinju, posebno na jednoj ovakvoj akciji, još na Mitrovdan. Mi gdje god da se pojavimo, a idemo širom Republike Srpske, pokazujemo humanost kroz davalaštvo krvi, jer znamo koliki je to značaj. Juče smo u Nevesinju bili na jednoj uspješnoj akciji, gdje smo darivali 40 doza krvi. Nastavićemo i dalje da radimo, a prezadovoljan sam kako ovom akcijom, tako i svim ovogodišnjim na koje smo se odazvali“, kazao je Vuković.

On je dodao, da je UDDK sa svojim članovima nedavno bilo na akcijama u Ugljeviku i Banjaluci.

Opština Gacko

CATEGORIES
Share This