SDS povodom prekida današnje skupštine u Gacku

SDS povodom prekida današnje skupštine u Gacku

Sjednica Skupštine opštine Gacko danas je prekinuta na samom početku, nakon što nije usvojen dnevni red, o čemu smo već pisali. Mladi odbornici opozicionog SDS-a Savo Starović i Jelica Bjeković su na traženje portala Istok iznijeli svoj stav o današnjim dešavanjima.

Savo Starović, odbornik SDS

“Za mene je vrlo neozbiljno da je vladajuća većina ovako nepripremljena i bez prethodnog dogovora došla na sjednicu. Smatram da je ponižavajuće i za parlament i za sve građane Gacka da se dešavaju ovakve stvari, i to samo pokazuje koliko je većina nesposobna da rješava probleme građana. Svoje trzavice i sukobe oko podjele vlasti treba da rešavaju između sebe i prije zasijedanja, a ne da se na ovakav način poigravaju sa cijelim gradom. Nedopustivo je da se sjednice na ovaj način zakazuju i pomjeraju, zbog nas koje je njihova politika natjerala da trbuhom za kruhom odemo van Gacka u potrazi za poslom, a sada nam i taj posao ugrožavaju jer moramo da biramo između odlaska na posao i dolaska na sjednice Skupštine – kaže odbornik SDS-a Savo Starović i dodaje:

“Ako ipak u DNS-u i SPS-u konačno spoznaju ono o čemu mi pričamo već godinu i po dana, o nesposobnosti i neradu ove vlasti, onda treba da izađu pred građane i jasno kažu da neće da učestvuju u svemu tome. Na ovaj način oni su saučesnici u ovom procesu, a ako ipak su spremni da mijenjamo stvari i da zaustavimo negativne procese koje provodi ova vlast, onda treba da sjednemo i razgovaramo. Što duže čekamo to će posljedice vlasti SNSD-a biti pogubnije” – zaključio je Starović.

Odbornica SDS-a Jelica Bjeković prokomentarisala je inicijativu opozicije, koju vladajuća koalicija nije prihvatila, o donošenju Rezolucije o osudi komunističkih zločina 1941-1945.

“Naš prijedlog je reakcija na donošenje Odluke o obilježavanju dana sjećanja na žrtve komumističkih zločina koja je donesena na jedan diletantski i neozbiljan način, te joj je neophodna nadgradnja. Apsurdno je da obilježavamo dan sjećanja, a da prethodno nismo osudili zločine i zločince. Zamislite kada bismo se sjećali žrtava Jasenovca a da ne osudimo ustaše i njihove zločine. To je za mene van svake pameti”.

Bjeković takođe dodaje: “Zlonamjerni su i neprihvatljivi komentari kako SDS ovim prijedlogom pokazuje da živi u prošlosti i da nema dodira sa problemima građana, posebno kada uzmemo u obzir da smo jedini uz odbornike PDP-a koji kritikujemo poteze ove vlasti, ukazujemo na njihove nepravilnosti i propuste i borimo se za interese naših sugrađana. To je mogao da vidi i čuje svako ko želi, na svim sjednicama Skupštine u ovom sazivu.”

Nastavak skupštinskog zasjedanja će zasigurno biti prilika da se mladi odbornici SDS nametnu građanima Gacka svojim stavovima i borbom za njihove interese, što i jeste funkcija opozicije, da bude kritičar i korektor vlasti, ali i da daje nove prijedloge i inicijative.

Jelica Bjeković, odbornica SDS

ISTOK

CATEGORIES
Share This