Govedarica darovao Milinkovića cvijetom Ramonda

Govedarica darovao Milinkovića cvijetom Ramonda

U organizaciji Opštine Gacko, danas je upriličeno obilježavanje Dana sjećanja na završetak Velikog rata 1918. godine i sjećanje na ulazak srpske vojske u oslobođeno Gacko.

Parastosu i polaganju vijenaca na spomen obilježju postradalima od austrougarskog terora prisustvovao je načelnik Opštine Gacko Ognjen Milinković sa svojim saradnicima. U nastavku obilježavanja pomenutog događaja u sali parohijskog doma održan je istorijski čas na temu Velikog rata koji je okončan prije 104 godine.

Da podsjetimo, još prošle godine Opštinski odbor SDS Gacko u svojoj organizaciji obilježio je ovaj događaj prigodnim aktivnostima i zvaničnim putem pokrenuo inicijativu da se Dan sjećanja na ulazak srpske vojske u Gacko 1918. godine definiše skupštinskom odlukom kojom bi sam događaj bio uvršten u kalendar zvaničnih praznika Opštine Gacko.

Načelnik Milinković je u maju ove godine odgovorio na inicijativu Kluba odbornika SDS-a da se ne zna tačan datum kada je Vojska Kraljevine Srbije ušla u oslobođeno Gacko te da je samim tim nemoguće donijeti odluku u Skupštini opštine Gacko kojom bi se zvaničnim putem utvrdio Dan sjećanja na oslobođenje Gacka iz tog vremena.

Današnjem događaju prisustvovao je i narodni poslanik Vukota Govedarica koji je sa odbornicima SDS-a položio cvijeće na spomen obilježju postradalim iz 1916. godine.

Govedarica je ovim putem darovao načelnika Milinkovića cvijetom Ramonda koji je, kao što je poznato, simbol završetka Velikog rata 1918. godine.

ISTOK

CATEGORIES
Share This