Gačanka dobitnica Rektorove nagrade Sveučilišta Mostar

Gačanka dobitnica Rektorove nagrade Sveučilišta Mostar

Milica Rončević iz Gacka, student treće godine Građevinskog fakulteta u Mostaru, nagrađena je za izuzetan uspjeh u studiranju Dekanovom nagradom ovog fakulteta i Rektorovom nagradom Sveučilišta u Mostaru i jedna je od ovogodišnjih dobitnica ove prestižne nagrade u konkurenciji od 11.000 studenata.

Rončevićeva za Srnu kaže da je Dekanovu nagradu dobila za najbolji prosjek na drugoj godini Građevinskog fakulteta i Rektorovu nagradu za izvrsnost u studiranju.

-To je nagrada koja se može dobiti samo jednom u toku studiranja, što je veliko priznanje – kaže Rončevićeva, koja je jedina Srpkinja na Građevinskom fakultetu u Mostaru.

Ona je navela da Sveučilište u Mostaru broji 11 fakulteta sa 50 studijskih programa i više od 11.000 studenata, a svake godine rektor bira po dva najbolja studenta, odnosno studente sa najboljim prosjekom, što njen uspjeh svakako čini još značajnijim.

-To je jedna velika nagrada i velika čast. Ja sam jedina Srpkinja trenutno na Građevinskom fakultetu i drago mi je da sam u ovoj godini kada su Srbi vratili konstitutivnost u Mostaru nakon skoro 21 godinu, baš ja uspjela da dobije prestižnu Rektorovu nagradu -kaže Rončevićeva.

Ona dodaje da je ova nagrada, osim njenog ličnog uspjeha, i lijepa poruka i primjer mladim ljudima da se vrate u Mostar.

-Smatram da Srbi u Mostaru na ovaj način mogu da opstanu i ostanu, a ono što se zaista vrednuje je trud i znanje. Naši profesori su pravi profesionalci koji cijene ono što mi uradimo, a ne kako se zovemo –  kaže Rončevićeva.

Ona dodaje da je za postignuti uspjeh bilo potrebno mnogo truda i odricanja, bilo je i uspona i padova, te ističe da joj je porodica veliki oslonac i podrška.

Mostar je, kako kaže, izabrala za mjesto studiranja jer je i njen otac studirao na Građevinskom fakultetu, ali i zbog toga što ovaj grad smatra jednim od najljepših gradova Balkana u kome se prožimaju sve nacionalnosti i religije, te grad koji spaja ljude.

Rončevićeva kaže da planira da završi Građevinski fakultet, a potom i da nastavi akademsko obrazovanje, odnosno da upiše doktorat i gradi akademsku karijeru.

(BN TV  Foto:Facebook)

CATEGORIES
Share This