Kostović: Osumnjičeni za ubistvo dječaka pružao otpor i prijetio bombom

Kostović: Osumnjičeni za ubistvo dječaka pružao otpor i prijetio bombom

Lice čiji su inicijali B.T, osumnjičeno za ubistvo maloljetnika na području opštine Foča, pružalo je aktivni otpor prilikom hapšenja i prijetilo da će aktivirati ručnu bombu prema pripadnicima Žandarmerije, koji su ga lišili života, izjavio je načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je osumnjičeni ubijen iz vatrenog oružja prošle noći, četiri minuta iza ponoći, u mjestu Čelebići.

Kostović je naveo da se nastavlja sa istražnim radnjama pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, kao i da je policija još na terenu.

Dodao je da je juče dežurna služba Policijske uprave obaviještena da je u mjestu Zavait pucano iz vatrenog oružja i tom prilikom je smrtno stradalo jedno lice u putničkom vozilu.

Kostović je rekao da su odmah po saznanju za taj događaj na teren upućene sve raspoložive snage Policijske uprave i jedinice Žandarmerije Foča koje su blokirale putnu komunikaciju prema Mjesnoj zajednici Čelebići i prema granici sa Crnom Gorom.

Portparol trebinjskog Okružnog javnog tužilaštva Srđan Vukanović izjavio je Srni da osumnjičeni za ubistvo dječaka nikada nije prijavljivan za krivična djela, te da nije prolazio kroz evidenciju Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, kao i da imaju saznanja da je ranije boravio u Psihijatrijskoj bolnici na Sokocu, ali da o tome još nemaju potvrdu.

Podsjećamo, Vukanović je Radio Foči jutros potvrdio da je muškarac iz sela Zavait, koji je osmnjičen za ubistvo devetogodišnjeg dječaka, ubijen u akciji policije, nakon što je odbio da se preda i pokušao upotrijebiti eksplozivnu napravu.

Radio Foča

CATEGORIES
Share This