Fikret Abdić na slobodi: Jači sam od svih pritisaka (VIDEO)

Fikret Abdić na slobodi: Jači sam od svih pritisaka (VIDEO)

Fikret Abdić, gradonačelnik Velike Kladuše, obratio se javnosti nakon, kako je rečeno iz njegove stranke, “sinoćnjeg pokušaja hapšenja”.

U video-postu na Facebooku je rekao da mu je savjest mirna i da sve što radi, “radi organizovano, na dugu stazu i kvalitetno”. Dodao je da čini veliki napor “da u pravom smjeru pokrene aktivnosti na području Velike Kladuše”.

Abdić je govorio i o svom zdravlju, godinama, načelničkim akivnostima, aferama i drugim temama. Kazao je da je jači od svih pritisaka.

Iz njegove stranke je saopšteno da su sinoć “službenici SIPA-a u večernjim satima pokušali da uhapse Abdića”.

– Cjelokupna sinoćnja situacija nije jasna nikome ko je bio dio ove priče, s obzirom da su službenici spomenute policijske agnecije prvo došli s naredbom da privedu Fikreta Abdića, a potom naprasno prekinuli akciju bez ikakvog detaljnijeg objašnjenja. Tokom akcije, Abdić je odbijao da krene sa policijskim službenicima bez prisustva svog advokata, ali i dalje nije jasno da li je to razlog zbog kojeg je obustavljena procedura izvršenja hapšenja – navode iz ove stranke.

Laburisti takođe dovode u pitanje informaciju da je za Abdićem, na zahtjev Interpola Zagreb, raspisana crvena potjernica.

– Sve to što se dešavalo proteklog dana može se okarakterisati kao incident jer takva neuvezanost pravosuđa i slaba koordinacija onih koji izdaju naredbe i onih koji ih izvršavaju, sramotan je poraz cijelog pravosudnog sistema – naveli su iz Laburističke stranke.

Klix.ba

CATEGORIES
Share This