Ekipe za čišćenje snijega na terenu, problemi u snabdijevanju električnom energijom

Ekipe za čišćenje snijega na terenu, problemi u snabdijevanju električnom energijom

Saobraćaj se odvija otežano na regionalnim i lokanim putevima u opštini Lopare, ekipe za čišćenje lokalnih puteva su upućene na teren, a regionalne saobraćajnice i magistralni put održava “Bijeljina put” a.d.

Padavine su prouzrokovale i velike probleme u snabdijevanju domaćistava električnom energijom, posebno u ruralnim dijelovima opštine.

Načelnik Lopara Rado Savić je održao sastanak sa nadležnim opštinskim službama na kojem su utvrđeni prioriteti za rješavanje nastalih problema.

„Majevička sela su uglavnom bez struje, od ranih jutarnjnih časova, kontaktirali smo elektrodistribuciju i njihove ekipe su na terenu i nadamo se će otkloniti kvarove u toku dana“, rekao je Savić.

Vodosnabdijevanje naselja Lopare je uredno.

Drveće koje kraj puteva zbog teškog snijega stvara prepreke na putevima uklanjaju pripadnici Vatrogasne jedinice Lopare.

Dom zdravlja Lopare funkcioniše nesmetano i zdravstvene usluge se pružaju na uobičajenom nivou.

Ekipe komunalnog preduzeća čiste trotoare i prilaze važnijim ustanovama, a na građane se apeluje da se organizuju i očiste snijeg ispred svojih stambenih objekata.

U slučaju potrebe za čišćenjem snijega na lokalnim putevima građani mogu pozvati nadležnu opštinsku službu na telefon 065 539 967, saopšteno je iz opštinske Uprave Lopare.

ISTOK

CATEGORIES
Share This