Dvije godine pozitivnog poslovanja: Kako je Cvjetana Dragonjić, direktor Doma zdravlja Ugljevik digla „iz pepela“ ustanovu

Dvije godine pozitivnog poslovanja: Kako je Cvjetana Dragonjić, direktor Doma zdravlja Ugljevik digla „iz pepela“ ustanovu

Nakon više od dvije decenije negativnog poslovanja ugljevički Dom zdravlja završio je 2021. i prošlu godinu sa pozitivnim finansijskim izveštajem.To je plod vrijednog i neumornog rada nove direktorke Cvjetane Dragonjić, njenih bliskih saradnika i zaposlenih, kao i podrške ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i lokalne vlasti.

Šta su bili najveći izazovi sa kojima ste se susreli od trenutka preuzimanja dužnosti i na koji način ste uspjeli da im odgovorite?

-Više od dvije decenije Dom zdravlja Ugljevik poslovao je sa negativnim poslovnim rezultatom. Mojim dolaskom ovdje još uvek je vladao korona virus, bilo je jako puno oboljelih, stvarale su se velike gužve i pravi izazov bilo je organizovanje rada svih zaposlenih u Domu zdravlja i rješavanje najvećeg problema- kako obezbjediti pare za potreban medicinski materijal i gorivo.Zatekla sam izuzetno tešku finansijsku situaciju.Moj glavni cilj u tom momentu bio je zaustaviti dalju dubiozu, iznaći neophodna finansijska sredstva i sanirati postojeće probleme radi kvalitetnijeg pružanja zdravstvene usluge. Imali smo veliku podršku opštine Ugljevik koja je urgentno prebacila DZ negdje oko 120 000 KM tako da smo mogli nastaviti sa normalnim radom. Kroz dublju analizu mogućnosti ove ustanove, veće ostvarivanje prihoda i racionalizaciju troškova, shvatila sam da mi možemo doći do boljeg poslovanja i naravno da sam bila srećna kada smo u toj 2021. godini, koja je bila veoma teška, na kraju ostvarili pozitivan finansijski rezultat uprkos svim preprekama.
Šta su trenutne mogućnosti zdravstvene ustanove kojom rukovodite? Kako danas posluje ugljevički Dom zdravlja?

-Dom zdravlja Ugljevik, kada je riječ o pružanju zdravstvenih usluga ali i obavezama prema zaposlenima, funkcioniše na zadovoljavajućem nivou. Naravno da uvijek može i mora bolje čemu i težim. Redovno servisiramo sve obaveze, izmirili smo dugovanja prema svim dobavljačima tako da danas ne postoji strah ni da će nam stići opomena za neplaćanje računa a kamoli tužba.Veliki dio obaveza isplaćen je i prema radnicima.Srećna sam što danas mogu reći da nemamo dužni ni jednu jedinu marku po osnovu unaprijed navedenih obeveza jer redovno servisiramo isplate po kolektivnom ugovoru, isplaćene su školarine, specijalizacije, redovno se isplaćuju plate zaposlenim radnicima. Dobili smo novo sanitetsko vozilo potpuno orpemljeno od ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske vrijedno 120.000 KM. Posebno smo zahvalni ministru Šeraniću koji je imao razumijevanja za sve naše probleme.

Da li ste zadovoljni uslovima rada u Domu zdravlja i kakve su ( ukoliko ih imate ) povratne informacije od građana, koliko su oni zadovoljni pruženim uslugama?

– U velikoj meri sam zadovoljna. Opet ponavljam, uvek može i mora bolje, ali zaista me jako srećnom čini kada me građani susretnu na ulici, u trgovini, ili Domu zdravlja i upute pohvalu na račun rada naše zdravstvene ustanove. Ne promovišem sebe niti svoj uspijeh u ovoj zdravstvenoj ustanovi ali građane uvek obavještavamo o nekim novim uslugama koje pružamo. Proširili smo obim usluga sa ciljem da našim pacijentima, odnosno registrovanim osiguranicima, pružimo što bolju zdravstvenu zaštitu, da zbog nekih pregleda više ne moraju ići do Bijeljine ili negdje dalje, što se pokazalo kao ispravnim.

Konstantno radim i na podizanju svijesti samih medicinskih radnika, da kažem prije svega tehničara, da prosto shvate da svakom pacijentu treba prići sa osmijehom i razumijevanjem. Bez obzira koliko je taj posao težak, uvek treba imati na umu da svaka zdravstvena ustanova, pa tako i naša, živi od broja registrovanih pacijenata. Ako prema njima nismo stručni, odgovorni i ljubazni naravno da ćemo time ugroziti funkcionisanje same ustanove.Oni danas imaju pravo izbora da se registruju gdje god žele. Cilj mi je da zadržimo što veći broj registrovanih pacijenata u našoj ustanovi.
Kako ćete provesti praznik-Vaskrs?
-Kod kuće u porodičnom atmosferi, tamo gdje je najljepše, onako kako sam naučena od malih nogu, jer porodica je izvor energije, nadahnuća, najveća podrška ali i utjeha kad zatreba. Taj dan pored druženja sa suprugom, sinovima, snahom i unukom Milicom, posjetiću i dežurnu službu u Domu zdravlja jer oni su tu uvijek, i na najveće praznike su na radnom mjestu kako bi sačuvali zdravlje naših građana.
Dragonjićeva uputila Vaskršnju čestitku
Sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, svim pravoslavnim vjernicima Ugljevika i Republike Srpske, građanima u dijaspori čestitam Vaskrs sa željom da Hristovo Vaskrsenje ispuni radošću i blagostanjem sve naše porodice sa tradicionalnim pozdravom “Hristos Vaskrse, Vaistinu Vaskrse”!

ISTOK

 

 

CATEGORIES
Share This