Dušan Adžić demantovao neistine koje je izjavio Branko Šojić iz Gacka

Dušan Adžić demantovao neistine koje je izjavio Branko Šojić iz Gacka

“Izjava Direkt portalu, Branka Šojića odbornika SNSD-a u SO-e Gacko kao i člana uprave FK Mladost koji pretenduje na funkciju predsjednika kluba u najmanju ruku je zlonamjerna. U pitanju su klasične neistine. Ako šta možemo definisati kao notornu laž onda je to njegova jučerašnja izjava”- rekao je član Skupštine fudbalskog kluba Mladost, Dušan Adžić.

On je dodao da mu je žao što mora biti pomalo i grub sa ovakvom kvalifikacijom ali ovu vrstu obmane javnosti, malo je nazvati neistinom. Sada sam još većeg uvjerenja da takva ličnost ne zaslužuje da bude prvi čovjek kluba.

Dušan je objasnio da je apsolutno netačno da je dug kluba 100 hiljada KM. Riječ je o 63 hiljade i stara uprava skoro da nije imala stvorenih obaveza od ukupnog iznosa koji je naslijedila po osnovu duga iz prethodnih godina. To gospodin Šojić jako dobro zna jer se o svemu tome govorilo na jednoj od prethodnih skupština kluba na kojoj je i on prisustvovao. Mislio sam da smo ove stvari u klubu apsolvirali ali je očigledno da sam bio u zabludi.

Ovim putem Adžić je iskoristio priliku da demantuje izvijesnog gospodina da je njegova teorija kako je nova uprava zatočenik skupštinske većine u klubu, baš komična jer ko ozbiljan može povjerovati da uprava nije u mogućnosti da isplati na tekuće račune naših igrača i ostalih uposlenika novac koji su pošeno zaradili?

“U upravi kluba sjedi jedan dio veoma politički moćnih ljudi, od načelnika opštine do finansijskog direktora na Termoelektrani Gacko. Problem je što gospoda nije u stanju da iz sebi poznatih razloga obezbijede sredstva kako bi dugovi bili isplaćeni. Odgovorno tvrdim da ukoliko u ponedeljak na račun kluba bude uplaćen novac istog momenta će igrači dobiti svoje plate. Evo, nudim Braknu Šojiću opkladu. A opklada glasi, jedan od nas dva će ako izgubi opkladu, uputiti izvinjenje javnosti i podnijeti ostavku u klubu”-kaže Dušan.

Prema njegovim riječima budžet opštine Gacko je za ovu godinu predvidio 89 hiljada KM. Mi smo na vratima osmog mjeseca a klubu je doznačeno svega 20% sredstava dok se ostalim sportskim kolektivima manje ili više sve redovno isplaćuje. Ako na ovo dodam da smo za prošlu godinu ostali bez 45 hiljada budzetskih sredstava usled svjesne opstrukcije uplate rente od strane Termoelektrane onda je stvar veoma jasna. Opšti interes ne postoji ako SNSD nema stranačkog interesa. Na prvom mjestu je partijski interes što je odvratno.

“Da je Termoelektrana uplatila prošle godine zakonom predviđenu rentu opštini Gacko, klub bi dobio neuplaćeni iznos. Sa redovnim uplatama za 2021.godinu kojih na žalost nema, FK Mladost Gacko u ovom momentu ne bi imao niti jednu marku duga”-istakao je Adžić.

Za kraj Dušan je ponudio opkladu gospodinu Šojiću i gospodi gatačkim vlastodržcima, koja će biti na stolu od prvog radnog dana sledeće sedmice.

(ISTOK)

CATEGORIES
Share This