Duhovna radost: Hram u Ugljevičkoj Obriježi proslavio krsnu slavu

Duhovna radost: Hram u Ugljevičkoj Obriježi proslavio krsnu slavu

Hram rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Ugljevičkoj Obriježi proslavio je danas svoju krsnu slavu Ivanjdan služenjem liturgije, litijom, ophodom oko hrama i lomljenjem slavskog kolača.

U toku ophoda služen je parastos ispred Spomen-obilježja 18 poginulih mještana u redovima Vojske Republike Srpske i šest žrtava rata, koji se nalazi u porti hrama.

Protojerej-savrofor Dragan Dragić poručio je u propovjedi da svi treba da se ugledaju na Svetog Jovana Krstitelja koji je cijelog života istini težio i za istinu živio.

Starješina hrama protonamjesnik Igor Šojić naglasio je da je da ove godine hram proslavlja jubilej, 20 godina od osvećenja.

 

Među brojnim vjernicima hramovnoj slavi prisustvovao je i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je čestitao krsnu slavu sveštenstu i parohijanima ali i svima koji danas proslavljaju veliki praznik-Ivanjdan.

“Svi treba da budemo na Hristovom putu ljubavi. Vjera nas je održala kroz vijekove”, rekao je Perić kome je nakon liturgije uručena zahvalnica za pomoć hramu.

Perić je najavio dalju podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi i gradnji hramova.

Slavi hrama prisustvovao je Radislav Jovičić, kandidat DNS-a za predsjednika Republike Srpske, koji je rodom iz Ugljevičke Obriježi.

p

Jovičiću je za dobročinstvo i pomoć hramu dodijeljena zahvalnica.

“Svaki pravoslavni hram sabira vjernike i neprestano širi ljubav i zato ću uvijek od srca pomoći našoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi”, istakao je Jovičić.

On je izrazio zadovoljstvo što je u svom rodnom mjestu, zajedno sa rođacima, kumovima i prijateljima podijelio slavsku radost.

ISTOK

CATEGORIES
Share This