Druženje Mještana Povodom Uređenja Prostorija MZ Rit

Druženje Mještana Povodom Uređenja Prostorija MZ Rit

Mjesna zajednica Rit jedna je od većih u Brodu i broji između 2 i 2,5 hiljade stanovnika. Predsjednik Savjeta Tatjana Aleksić, na juče održanom druženju mještana u novouređenim prostorijama MZ, istakla je da nastoje uljepšati svoje naselje te osigurati što bolje uslove i ugodniji život mještanima.

-Uz finansijsku podršku opštine proveli smo akciju uređenja prostorija mjesne zajednice koje su bile zapuštene i gotovo neuslovne za bilo kakva dešavanja. Sada smo stvorili uslove da možemo održavati sastanke, da se mještani imaju gdje okupljati, isnositi prijedloge i sugestije-, izjavila je Aleksić, te navela da raspolažu potrebnnom opremom i materijalom za rad.

Aleksić se zahvalila rukovodstvu opštine na bezrezervoj podršci Savjetu mjesne zajednice i navela pitanja koja su prioritetna za rješavanje.

-Imamo potrebu za uređenjem pojedinih ulica, a među prioritetima je i saobraćajna signalizaca, odnosno postavanje ležećih policajaca u ulicama P.P. NJegoža, V.Ž. Mišića i Stadionskoj, koje su veoma frekvente, dodala je Alekesić i aplelovala da se iznađu mogućnosti uređenja napuštenih objekata u mjesnoj zajednici.

Savjeti mjesnih zajednica imaju podršku opštinske uprave, a efikasnost realizacije budućih ciljeva biće veća ukoliko svoj doprinos daju članovi Savjeta i mještani, smatra načelnik opštine Zoran Vidić.

-Primjer je MZ Rit gdje su uz podršku opštine uređene prostorije koje su stavljene na raspolaganje svim mještanima za druženje, iznošenje problema i delegiranje pitanja prema lokalnoj administraciji. Smatram da zajedničkim radom i razgovorom trebamo rješavati sva otvorena pitanja značajna za sve stanovnike Broda-, izjavio je načelnik Vidić.

D.I.

 

CATEGORIES
Share This