Draško Stanivuković našao izvođača za rušenje „Kajaka“

Draško Stanivuković našao izvođača za rušenje „Kajaka“

Grad Banjaluka uspio je da nađe izvođača za rušenje i uklanjanje objekata i hitne intervencije inspekcije.

Poslije dva neuspješna pokušaja, Grad Banjaluka uspio je da nađe izvođača za rušenje i uklanjanje objekata i hitne intervencije inspekcije.

„Kajak terasa“ će biti porušena u oktobru. Pozvaću građane iz cijele Republike Srpske da dođu na Trg Krajine da zajedno prošetamo do Kajaka“, rekao je ranije Draško Stanivuković. Naglasio je da će taj problem biti završen.

„Ja sam dao riječ. Znate da sam toliko hrabrosti i odvažnosti pokazao da samo oni koji sumnjaju žali Bože što sumnjaju“, dodao je on.

„Kada ne bi bilo bagera ja bih to sopstvenim automobilom završio“, zaključio je prvi čovjek grada.

Prema odluci koja je objavljena na stranici Grada Banjaluka sklopljen je ugovor sa firmom „Građevinastvo Kos“ iz Banjaluke, i to po cijeni od 15.566 KM sa PDV-om.

Ponuđač je, kako piše u odluci dostavio sve  dokaze  tražene  tenderskom dokumentacijom.

Računskom kontrolom je utvrđeno da nema računskih grešaka. S obzirom da je tenderskom dokumentacijom, kao kriterijum  za izbor najpovoljnijeg ponuđača utvrđena najniža cijena, Komisija je ocijenila da je ponuđač  „GRAĐEVINARSTVO KOS“ s.p. Goran Kos Banjaluka ponudio najnižu cijenu, te je valjalo  prihvatiti  prijedlog  Komisije  i  odlučiti  kao  u  dispozitivu

Podsjetimo da je novi postupak izbora firme za uklanjanje nelegalnih objekata pokrenut 20. septembra ove godine.

Draško Stanivuković najavio je da će u oktobru biti srušen ugostiteljski objekat „Kajak terasa“, u vlasništvu porodice biznismena Mileta Radišića.

Ispred Kajaka i dalje su parkirana dva bagera.

Na rušenje restorana Kajak čeka se od 11. marta, a sama realizacija nekoliko puta je najavljivana i odgađaja.

Oko objekta „Kajak“ u banjalučkom naselju Borik 11. marta postavljena je crvena traka i tako je ljetna bašta, za koju je Gradska uprava utvrdila da je nelegalno izgrađena, zvanično zatvorena. Danas nismo dobili epilog kada je ovaj slučaj u pitanju već smo svjedočili prepucavanjima između Resornog ministarstva, ministrice Golić, Gradske uprave i Draška Stanivukovića.

U medijima je najavljivano da će Kajak biti srušen u junu, pa je datum više pute pomjeran.

Vijesti Srpske

CATEGORIES
Share This