Dočekan najradosniji hrišćanski praznik Božić u Šamcu

Dočekan najradosniji hrišćanski praznik Božić u Šamcu

Na šamačkom području u svim pravoslavnim hramovima je dočekan najradosniji hrišćanski praznik Božić, a u svim pravoslavnim hramovima u Šamcu, Crkvini, Slatini, Obudovcu, Kruškovom Polju, Tišini i Novom Selu, Batkuši služene su liturgije.

Uz poštovanje svih epidemioloških mjera, veliki broj vjernika prisustvovao je liturgiji u Crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija u Šamcu, kao i svim drugim hramovima na području opštine Šamac.

Nakon liturgije, sveštenik Nenad Tojić rekao je da se u krsnici koja je nakon liturgije povodom Božića podijeljena vjernicima nalazi tri zlatnika koji je donirala opština Šamac.

Zlatnike su u česnici pronašli Mara Vulć iz Pisara, Emanuel Mikić i Stevo Zoranović iz Šamca, koji su svim pravoslavnim vjernicima čestitali Božić i poželjeli mnogo zdravlja.

Oni su izjavili za da su srećni i ponosni što su na ovako blagosloven dan za sve pravoslavce dobili zlatnike koje že čuvati u svojim domovima kao dar od boga

Liturgiji u Šamcu prisustvovao je i načelnik opštine Đorđe Milićević, koji je čestitao Božić i poželio da bude proslavljen u ljubavi, miru i slozi.

“Mir Božiji, Hristos se rodi! Siguran sam da će srpski narod širom Republike Srpske i okruženja Dan Hristovog rođenja, mira, sloge, jedinstva proslaviti onako kako su vijekovima naši preci proslavljali. Ovo je dan kada se okupljamo oko svojih porodica sa željom za zdravljem, mirom i spasenjem”, istakao je Milićević. pska pravoslavna crkva proslavlja Božić, najradosniji hrišćanski praznik – dan Rođenja Isusa Hrista.

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This