Direktori bijeljinskog “Vodovoda” radnike slali da rade na njihovim imanjima

Direktori bijeljinskog “Vodovoda” radnike slali da rade na njihovim imanjima

Bivši direktori bijeljinskog „Vodovoda“ osumnjičeni su da su sklapili fiktivne poslove u vrijednosti četvrtine miliona KM, a uz to su i radnike ovog javnog preduzeća slali da rade na njihovim privatnim imanjima.

Kako CAPITAL nezvanično saznaje prijavljeni su Predrag Perković, bivši direktor “Vodovoda i kanalizacije”, Milan Panić, nekadašnji direktor za pravne i finansijske poslove, Ivana Stanišić, izvršni direktor Tehničkog sektora te Boban Savić.

Iz MUP-a Srpske su navodeći njihove inicijale saopštili da su podnijeli prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini zbog sumnje da su preduzeće kojim su upravljali oštetili za 258.000 maraka.

Naime, osnovano se sumnja da su Perković i Panić od 2019. do 2021. godine, zaključivali ugovore o građevinskim radovima sa preduzećem iz Bijeljine te ispostavljali i plaćali fakture, nakon čega je utvrđeno da ono što je urađeno ne odgovara ugovorenom.

Lica P.P., I.S. i M.P se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine zaključivali ugovore sa drugim privrednim društvom iz Bijeljine, te odobrili plaćanje računa suprotno potpisanom ugovoru.

Sa druge strane, Savić i Stanišićeva su potpisivali izdatnice materijala na određeni novčani iznos, nakon čega je utvrđeno neslaganje prikazanih količina utrošenog materijala sa stvarno izvedenim obimom radova i utroškom materijala.

“Takođe, sva četiri lica se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine naložili radnicima zaposlenima u ovom društvu izvođenje radova u privatne svrhe na vlastitim imanjima i imanjima drugih lica sa područja Bijeljine”, navodi se u saopštenju MUP-a.

CAPITAL

CATEGORIES
Share This