Decenijski suficit loparskog Doma zdravlja

Decenijski suficit loparskog Doma zdravlja

Direktor Doma zdravlja Lopare, Želimir Nešković, rekao je za Srpskainfo da je ova zdravstvena ustanova u suficitu za prethodnu godinu u iznosu od 12.000 KM.

Pozitivan trend poslovanja je prisutan više od decenije u Domu zdravlja Lopare – naveo je Nešković.

On se zahvalio svim zaposlenim na predanom radu i pozitivnim rezultatima svih proteklih godina.

– U prethodnoj godini imali smo i pozitivan revizorski izvještaj od Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za poslovanje u 2019. godini – dodao je Nešković.

Kada je riječ o ulaganjima u zdravstveni sektor, Nešković je rekao da je u prethodnoj godini, uprkos pandemiji, otvorena Služba za bazičnu rehabilitaciju u objektu koji je ova zdravstvena ustanova izgradila sopstvenim sredstvima.

FOTO: SRPSKAINFO
FOTO: SRPSKAINFO

Nešković je najavio da će u ovoj godini biti rekonstruisane i adaptirane postojeće prostorije objekta u kome su smještene Službe za laboratorijsku dijagnostiku, mentalno zdravlje i zajednički poslovi, obavljena rekonstrukcija izvora i vodovodne mreže u krugu Doma zdravlja i nabavljeno još jedno vozilo za potrebe pružanja zdravstvenih usluga pacijentima na terenu.

– Naredne sedmice dobićemo aparat za brzo testiranje antigena na virus korona i određenu količinu antigenskih testova kao donacija njemačke kompanije „Domatek“, potrebnih za masovno testiranje naših građana zbog vakcinacije protiv korona virusa – najavio je Nešković.

Srpskainfo.com

CATEGORIES
Share This

COMMENTS