Daliborka Milošević dobitnik priznanja za doprino razvoju socijalne zaštite

Daliborka Milošević dobitnik priznanja za doprino razvoju socijalne zaštite

Opština Brod će iz budžeta u idućoj godini izdvojiti 1.350.000 KM za Centar za socijalni rad, odnosno nešto više od 11 odsto ukupnih budžetskih sredstava, potvrdio je v.d. direktora ustanove Milan Gavrić.

Gavrić je rekao da je brodski Centar po novčanim davanjima i obimom prava koja pruža, među pet centara u Republici Srpskoj.

-Pored deset prava iz oblasti socijalne zaštite propisanih zakonom, opštinskim odlukama regulisano je i pet dopunskih prava koja ostvaruju naši građani. S obzirom na obim i vrste davanja naša lokalna zajednica svrstava u sami Republički vrh-, naveo je Gavrić.

On ističe da je u planu i izgradnja nove zgrade Centra za socijalni rad na staroj lokaciji u blizini savskog mosta.

-Već na proljeće, na mjestu nekadašenjeg radničkog univerziteta, namjeravamo početi izgradnju vlastitog objekta. To će umnogome pospješiti naš rad. Imamo edukovane kadrove sa višegodišnjim iskustvom i posvećene svom poslu, materijano-tehnički smo dobro opremljeni zahvaljujući rukovodstvu opštine Brod i stremimo da budemo u samom Republičkom vrhu i uvijek dostupni našim građanima-, kazao je Gavrić, te istakao izuzetan značaj ustanove koju ima u lokalnoj zajednici.

Gavrić je podsjetio da godišnje, posredstvom Centra, između 600 i 700 sugrađana ostvari neko od prava iz domena rada ustanove.

Daliborka Milošević, diplomirani pravnik, nagrađena na „Danima socijalne, porodične i dječije zaštite“

Savez Udruženja stručnih radnika socijalne djelatnosti RS, u saradnji sa Ministrstvom zdravlja i socijalne zaštite Srpske, a uz podršku misije OSCE-a u BiH, 9. i 10. decembra u Bijeljini je organizovao godišnji stručni skup „Dani socijalne, porodične i dječije zaštite“ na kojem su dodijeljene nagrade i priznanja za šest stručnih radnika i četiri organizacije u Republici Srpskoj, koji svojim radom doprinose razvoju socijalne zaštite u lokalnoj zajednici i Republici. Među nagrađenima je i Daliborka Milošević pravnik u brodskom Centru čiji je rad prepoznat kao opšte dobro i od posebnog značaja za lokalnu zajednicu. Istaknuto je da djelovanje nagrađenih doprinosi razvoju i afirmaciji profesije u okviru socijalnog rada.

Milošević kaže da plaketa koja joj je uručena predstavlja dokaz da je rad zaposlenih u brodskom centru praćen godinama unazad. -Svi stručni radnici centra sudjeluju u raznim edukacijama i nosioci su mnogih sertifikata, diploma i zahvalnica iz svih oblasti poslovanja naše ustanove. Sve to je prepoznato na republičkom nivou. Iako plaketa glasi na moje ime, ona je rezultata dobrog timskog rada svih zaposlenih u Centru za socijani rad u Brodu-, kazala je Milošević i istakla da nagrada predstavlja i motiv za unapređenje rada i pružanja što bolje i kvalitetnije usluge korisnicima.

D.I.

 

CATEGORIES
Share This