Da li prvi čovjek Doboja favorizuje taksiste bez licenci?

Da li prvi čovjek Doboja favorizuje taksiste bez licenci?

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, kadar SNSD-a,  favorizuje taksi službu bez licence, tvrde registrovani taksisti, ističu kako ih guši nelojalna konkurencije.

Da ista pravila ne važe za sve građane Republike Srpske, na koži osjećaju taksisti u Doboju. Nakon godina zakonitog rada, dočekali su, kažu, da ih nelicencirana taksi služba izbaci sa stajališta.

“ Početkom juna je došla neka firma Žuti taksi sa desetak vozila sa namjerom da rade sa nama, a mi niti smo obavješteni bili, niti nam je iko išta rekao. Počeli nam zauzimati štandove. Vremenom ostajemo bez posla sve višeiI više. Ljudi su uradili dobru reklamu. U principu su totalno nelegalni, bez dozvola, bez ičega, sa nekim odobrenjem od gradonačelnika”, kaže Miro Kikić, taksista iz Doboja.

I dok prvi čovjek Doboja, javno reklamira novu taksi službu, takozvani,   “Eurotaxi”, na dobojskim ulicama širi se nelojalna konkurencija, navode registrovani taksisti. Pokušavaju istjerati pravdu. Zastupa ih advokat Biljana Rakočević, koja za našu televiziju kaže da Gradska uprava za privredu izdaje licencu za obavljanje taksi prevoza na teritoriji grada Doboja. Međutim, iz spisa koje su dobili jasno se vidi da novo Udruženje Eurotaxi na dan 4.6.2022, godine nije imalo odobrenu licencu za rad, iako je počelo sa radom tog dana.

Novo udruženje, ima registrovano društvo, ali nije prošlo potrebne procedure za dobijanje licence, objašnjava Rakočevićeva. Za registraciju nove taksi službe, između ostalog, potrebno je dobiti  saglasnost starih taksista.

“Konkurencija da je lojalna i zdrava mi njih prihvatamo. Ali na ovaj način, ilegalna, nasilna, čak nas tjeraju, prijete nam, dovode vozače, ne znam ni ja, svaki dan je neki novi. Prijetnje su već prisutne, tenzija se diže. “, navodi Kikić.

Odbornik Olivera Nedić, najavila je podnošenje inicijative gradskoj skupštini da se do rješavanja ovog spora, taksi vozila nove firme povuku u svoju bazu.

“Da li to sad znači ako oni mogu zauzimati stajlišta, koja nisu dobila licencu da bilo ko od nas može registrovati u sudu taksi službu i stajati na bilo kom mjestu? Da li to znači da ćemo mi u Doboju očekivati najezdu?

Legalno ili ne, automobili “Eurotaksija” zauzeli su grad. Na naš upit da li imaju potrebnu licencu za rad, do zaključenja priloga nisu odgovorili.

(BN)

CATEGORIES
Share This