Članovi Udruženja „Majevički volonter“ sproveli aktivnosti na Međunarodni dan volontera

Članovi Udruženja „Majevički volonter“ sproveli aktivnosti na Međunarodni dan volontera

Članovi Udruženja „Majevički volonter“ su, na Međunarodni dan volontera /5. Decembar/, organizovali aktivnost kojom su porodici Hodžić iz Mačkovca kod Lopara obezbijedili ogrevno drvo za nastupajuću zimu.

„Za ovu porodicu smo organizovali nabavku, dovoz i cijepanje drveta u količini od 10 metara kubnih“, saopštio je Želimir Nešković, predsjednik Udruženja „Majevički volonter“.

On je naveo da u porodici žive majka i sin, Zifija i Esmir, te da pripada kategoriji socijalno ugroženog stanovništva.

„Iskoristili smo današnji dan da bi pomogli jednoj porodici i pokazali da kontinuiarno radimo humanitarne i volonterske akcije i nakon akcije dobrovoljnog davanja krvi, koja je bila polovinom oktobra u Ugljeviku, udruženje ponovo sprovodi jednu aktivnost baš na Međunarodni dan volontera“, zaključio je Nešković.

Zifija Hodžić nije krila iznenađenje akcijom pomenutog udruženja. Ona je izrazila zahvalnost učesnicima i pri tome rekla da za predstojeću zimu ima dovoljno ogrevnog drveta.

Podršku volonterima je pružio i načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji je obišao članove Udruženja „Majevički volonter“ prilikom izvođenja ove aktivnosti.

Ovo udruženje postoji tri godine i okuplja 50 volontera raznih životnih dobi, koji su usmjereni na pomoć stanovništvu majevičkog kraja u aktivnostima iz oblasti volonterizma i humanitarnog rada.

ISTOK

CATEGORIES
Share This