Ciljevi i planovi Sportsko ribolovnog društva „Klinje“

Ciljevi i planovi Sportsko ribolovnog društva „Klinje“

„Mi u rijekama i jezerima nemamo ribe i to je glavni problem gatačkih ribolovaca“, gostujući u Radio Gacku rekao je predsjednik novoosnovanog Sportsko ribolovnog društva „Klinje“ Vukota Koprivica.

Jedino moguće rješenje da se ribolov pokrene sa mrtve tačke bilo je osnivanje novog društva u oktobru prošle godine ističe Koprivica, a podršku da od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede traže koncesiju za gazdovanje vodama dalo je više od 80 ribolovaca.

Prema mišljenju ribolovaca do sada zajedničko Udruženje lovaca i ribolovaca „Vranjača“ Gacko nije adekvatno vršilo poribljavanje voda proteklih godina.

Iako je „Vranjača“ opet dobila koncesiju za gazdovanje vodama u SRD „Klinje“ ne odustaju od svojih principa i planiraju akcije čišćenja radi uređenja veoma zagađenih rijeka, kao i osnivanje škole za mlade ribolovce, a sve u svrhu edukacije i razvoja ljubavi prema ribolovu.

Ističu da su u prošloj godini bili prvaci Republike Srpske i ekipno i pojedinačno kao i da učestvuju na brojnim takmičenjima u ribolovu u zemlji i inostranstvu.

Koprivica je kazao da će SRD „Klinje“ raditi na razvoju svijesti o značaju ekologije, čistih rijeka i jezera, te da nemaju problema i nisu u sukobu sa lovcima, već sa rukovodstvom „Vranjače“.

Radio Gacko

CATEGORIES
Share This