Četvrta Pribojska kotlićijada – Svečano otvoreni jedanaesti Dani dijaspore “Kod kuće je najbolje”

Četvrta Pribojska kotlićijada – Svečano otvoreni jedanaesti Dani dijaspore “Kod kuće je najbolje”

Ekipa „Brada“ iz Bijeljine, osvojila je prvo mjesto na, veoma posjećenoj i dobro organizovanoj, četvrtoj po redu “Pribojskoj kotlićijadi”, koja je održana u i oko novoizgradjene hale u Priboju.

Kotlićijadu, na kojoj je učešće uzelo 65. ekipa, svečano je otvorio načelnik opštine Lopare Rado Savić, kao i  XI „Dane dijaspore“.

„Današnjim okupljanjem nekoliko hiljada ljudi ovdje u Priboju smo otvorili jedanaeste „Dane dijaspore“ i imamo veoma zanimljive sadržaje u narednih sedam dana“, istakao je Savić.

On je pozvao sve ljude dobre volje, ako su mogućnosti, da dođu u opštinu Lopare kao učesnici ili kao gosti manifestacije koja je stekla veliki ugled širom Republike Srpske, Srbije i rasejanja.

Okupljenima se obratio i Predsjednik udruženja Majevičana u Švajcarskoj Vlado Antić, sa porukom da dijaspora neće zaboraviti rodni kraj.

Kotlićijada u Priboju, događaj, čiji je organizator mjesna zajednica Priboj, a pokrovitelj opština Lopare privukao je rekordan broj gostiju i učesnika.

„Za kotlićijadu se prijavilo 65 ekipa i to je najveći broj do sada“, rekao je Goran Tasovac, zamjenik načelnika opštine Lopare.

On je naveo da je „Pribojska kotlićijada“ ušla u program manifestacije „Dani dijaspore“ , te da je u večernjim satima predviđen zabavni program i koncert Aleksandre Mladenović.

Drugo mjesto na Pribojskoj kotlićijadi je osvojila ekipa Smoluće, a treće mjesto je pripalo ekipi „Šimare 1“ iz Priboja.

Pehare su uručili protojerej- stavrofor Zoran Ilić, paroh pribojski i Želimir Nešković direktor Doma zdravlja Lopare.

ISTOK

CATEGORIES
Share This