Brod: Usvojen rebalans budžeta u iznosu od 13.370.000 KM

Brod: Usvojen rebalans budžeta u iznosu od 13.370.000 KM

Skupština opštine Brod na 18. redovnom zasjedanju, između ostalog, usvojila je Prijedlog rebalansa budžeta. Time su budžetska sredstva za 2022. godinu povećana 16,16 odsto.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić, vjeruje u ostvarenje ambiciozno zacrtanog budžetskog plana. On je naveo da je rebalans na neki način iznuđen jer je došlo do povećanja prihoda po osnovu indirektnih poreza i subvencije Vlade Republike Srpske od prije tri mjeseca. -Pored toga, morali smo raditi određena realociranja budžetskih sredstava kako bi povećali sredstva za poljoprivredu, za mlade bračne parove, za finansiranje besplatnog ulaza na Gradske bazene za naše najmlađe sugrađane -, naveo je Vidić.

S druge strane, u opoziciji smatraju da veću pomoć iz budžeta treba usmjeriti u realni sektor i razvoj poljoprivrede. Boro Radovanović šef kluba odbornika opozicionog SNSD-a, ističe da su dobili obećanja izvršne vlasti da će njihove sugestije biti realizovane kroz realokacije budžetskih sredstava. -Smatramo da je izražena i povećana javna potrošnja, povećanje bruto plata zaposlenih u javnom sektor. Stava smo da je to potrebno zbog zakonskih izmjena o povećanju cijene rada, ali ne u ovoj mjeri-, rekao je Radovanović.

Odbornici su prihvatili i prijedlog Zaključka o usvajanju nacrta Integralnog programa kapitalnih investicija opštine Brod za naredne dvije godine. Dugoročno gledano, ocjenjuje načelnik Vidić, za ovo je potreban konsenzus svih političkih aktera, da se definišu potrebe Broda i uspostavi kontinuitet realizacije određenih projekata.

Nakon usvajanja niza tačaka koje su se odnosile na određena kadrovska rješenja u nadzornim i upravnim odborima u ustanovama i preduzećima, u nastavku zasjedanja Skupština je prihvatila prijedlog Plana za izmirenje neizmirenih obaveza prenesenih iz prethodnog perioda, Informacije o vodosnabdijevanju i kvaliteti vode za period 01.01-30.06.2022. godine, i o sprovedenom konkursu za izbor najuređenijeg dvorišta, balkona i ulaza u stambenu zgradu.

Opština Brod

CATEGORIES
Share This