Brod: Prijem za najbolje učenike

Brod: Prijem za najbolje učenike

Predstavnici lokalne samouprave juče su organizovali prijem za učenike generacije i vukovce u 2021/2022 školskoj godini.

-Ponosni smo na ove učenike, jer jako dobro znamo koliko je truda i rada potrebno uložiti da se ostvari ovakav rezultat. Od njih očekujemo da se nakon uspješnog školovanja vrate u svoju opštinu i daju svoj doprinos razvoju lokalne zajednice-, rekao je Vanja Nikolić, šef kabineta načelnika opštine Brod.

Sergej Banović, učenik generacije i vukovac SŠC „Nikola Tesla“ rekao je da mu je drago što je ostvario ovakav uspjeh te da se nada da će i u nastavku školovanja biti u prilici da ostvari ono što je isplanirao.

Justin Teofilović, učenik generacije OŠ „Sveti Sava“ pored toga što je učenik generacije i vukovac, nastavnicima i profesorima poznat je po uspjesima koje je tokom školovanja

postizao i na takmičenjima učenika iz znanja. On je odlučio da školovanje nastavi u bogosloviji, a njegovu želju podržali su i roditelji.

Ivan Ivanović učenik je generacije OŠ „Liješće“, i kaže da je odlučio da svoje školovanje nastavi u brodskoj srednjoj školi a planira da se školuje za informacionog tehničara.

Nosioci Vukove diplome su i učenici OŠ „Sveti Sava“ Ana Plavšić, Nikola Borojević i Ana Stević, a ona kaže da joj je drago što je uspjela. Sad slijedi nastavak školovanja prvo gimnazija, a za dalje još nije sigurna.

Vesna Teofilović majka je učenika generacije OŠ „Sveti Sava“ Justina Teofilovića i ona kaže da je jako ponosna na svoje dijete te da joj preostaje da ga i dalje podržava u njegovim izborima i putevima kojim želi dalje da kroči.

A da su ponos, kako roditelja tako i nastavnika potvrdila je i Daliborka Rijić, pomoćnik direktora OŠ „Sveti Sava“, te dodala da ovo svake godine najsvečaniji trenutak, kada se od najboljih proglašavaju najbolji.

Ponos škole, roditelja i nastavnika, 3 učenika generacije i još 3 nosioca Vukove diplome, danas je lokalna vlast nagradila prigodnom novčanom nagradom.

Izvor foto i tekst: Radio Brod

CATEGORIES
Share This