Božović-Marfi: Interes je Srpske saradnja sa SAD

Božović-Marfi: Interes je Srpske saradnja sa SAD

Danas sam razgovarao sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH g. Marfijem i njegovim saradnicima. Sastanak smo održali u našoj opštini i smatram da je nužno predstaviti našu stranu, Republiku Srpsku i njene potrebe u okviru BiH, kad god nam se za to ukaže prilika, objavio je na svom fb profilu načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović.

„Marfija sam upoznao sa stvaranjem i nastankom Istočne Ilidže, njenim stanovnicima, saradnjom koju ostvarujemo sa susjednim, federalnim opštinama Novi Grad i Ilidža i lokalnim zajednicama Republike Srpske, projektima koje planiramo realizovati zajedno, te o saradnji sa Vladom Republike Srpske, naglasivši da ona može biti samo institucionalna, a ne politička“, rekao je Božović.

„Gospodinu Marfiju sam, u ime opštine Istočna Ilidža, poklonio rukotvorine koje su izradile članice Centra za aktivno i zdravo starenje, koji smo pokrenuli u saradnji sa organizacijom USAID. Srpski vez i tkanja i naša ćirilica su takođe ambasadori našeg naroda, koji svjedoče o našoj vjekovnoj prisutnosti na prostoru BiH, koju, nažalost, mnogi pokušavaju osporiti“, rekao je Božović i dodao:

„Upitan za Informaciju Vlade RS o prestanku saradnje sa američkom i britanskom ambasadom stojim pri tome da su međunarodni odnosi suviše značajni i duboki, sa dalekosežnim posljedicama te da luksuz isključivosti ne možemo sebi priuštiti, kao ni situaciju da u ime Republike Srpske odlučuje jedan čovjek. Naša obaveza je da srpska riječ, stav i interes postanu značajni koliko drugih konstitutivnih naroda u BiH, a ćutanjem to sigurno nećemo postići.“

ISTOK

CATEGORIES
Share This