Božićna akcija pomoći socijalno ugroženim

Božićna akcija pomoći socijalno ugroženim

Crkvena opština Brod i Svetosavska omladinska zajednica realizuju humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih namirnica za socijalno ugrožene stanovnike ove opštine, a povodom Hristovog rođenja – Božića. Akicija, koja je počela 5. decembra trajaće do 3. januara iduće godine.

Predsjednik SOZ-a Davor Bardak podsjeća da Svetosavci već godinama, uz podršku crkve, pomažu porodicama koje nemaju mogućnosti da najradosniji hrišćanski praznik proslave sa tradicionalno bogatom trpezom.

-Unaprijed se zahvaljujemo svim humanim ljudima koji će se uključiti u akciju i tako pomoći onima koji nemaju dovoljno. Priloge je moguće donirati u crkvenoj prodavnici u porti hrama „Pokrov Presvete Bogorodice“ ili kupovinom i ostavljnjem prehrambenih artikala u za to obezbjeđene prostore u tržnim centrima „Kort“ i „Tropik“ i marketima „Nešo“-, objašnjava Bardak

Dodaje da je Božić vrijeme duhovne radosti, darivanja, vrijeme kada svima trebamo pružiti ruku, a pomoći onima koji oskudijevaju.

-U duhu Pravoslavlja, vođeni međusobnim poštovanjem i bratskom ljubavlju, pozivam sve humane ljude da se u skladu sa mogućnostima, uključe u ovu akciju i da zajedničnim dobrim djelom pomognemo našim sugrađanima kojima je potrebna naša pomoć jer svi zaslužujemo dostojanstvenu proslavu rođenja Gospodnjeg-, poručio je predsjednik Svetosavske omladinske zajednice Davor Bardak. D.I.

Radio Brod

CATEGORIES
Share This