Bogat sadržaj „Zimske čarolije na ušću“

Bogat sadržaj „Zimske čarolije na ušću“

U organizaciji opštine Šamac i Centra za kulturu tradicionalna, peta po redu manifestacija “Zimska čarolija na ušću” biće održana od 26. do 31 decembra, sadržaće bogat kulturno-zabavni program prilagođen mlađim i starijim sugrađanima sa pratećim svirkama, i uz organizovani doček dječije i međunarodne Nove godine uz vatromet.

Ovo su danas na pres konferenciji najavili načelnik opštine Đorđe Milićević, direktor Centra za kulturu Milanka Blagojević i načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove civilne zaštite
Mišo Dervenić i dodali da su na Gradskom trgu uveliko aktivnosti oko postavljanja 10 kućica, četiri nova štanda, bina za koncerte, ulice okićene.

Milićević kaže da će peta po redu manifestacija „Zimska čarolija na ušću“ okupiti brojne građane sa područja opštine Šamac i sa drugih opština sa namjerom da ove novogodišnje i božićne praznike provedu u veselijem raspoloženju, te da svake godine uvode određen niz novina .


„Ove godine smo u organizaciju manifestacije uložili značajna finansijska sredstva u visini od 20.000 KM uz pomoć brojnih sponzora, učesnika iz nevladinog sektora sa ovog područja, kako bi uljepšali ovih šest dana građanima opštine Šamac. Program koji smo ponudili zajedno sa Centrom za kulturu garantuje da za svakoga ima ponešto, a razgovarali smo da „Zimska čarolija na ušću“ sledeće godine počne od 24 decembra i traje do 7 januara da spojimo dane od jednog do drugog Božića“, kaže Milićević dodajući da su ovu čaroliju i novogodišnji i božićni osjećaj proširili i na ulice.


Zahvaljujći se svim sponzorima koji su dali finansijsku podršku Milićević je pozvao sve građane opštine Šamac i okolnih opština da se druže šest dana na Gradskom trgu, te istakao da je „Zimska čarolija na ušću“ brend opštine Šamac i da je zadatak svih njih da u narednom periodu taj brend izraste u još značajniji brend na regionalnom nivou.

Direktor Centra za kulturu Milanka Blagojević kaže da su se ove godine potrudili da obogate program čarolije,a za prvi dan isplanirali su nastupe lokalnih kulturno umjetničkih društava, a nakon toga koncert Baneta Mojićevića.

„Prilagodili smo program da uklopimo sve uzraste, podijeli i na dječiji program, imaćemo rok koncert, bendove narodne muzike i mislim da će se svako pronaći u našem programu. Što se tiče dječijeg programa osmislili smo nastup dječijeg hora „Vrapčići“ iz Banjaluke, a imamo i Dječiju novu godinu koja predstavlja centralni događaj zimske čarolije gdje imamo nastup animatora iz Banjaluke i djeda mraza koji će upotpuniti sve to“, kaže Blagojevićeva. .

Načelnik Službe za društvene djlatnosti i poslove Civilne zaštite Mišo Dervenić ističe da su okupili sve talentovane mlade ljude sa ovog područja da pokažu svoj talenat svojim sugrađanima, gdje su uključili i nevladin sektor, kudove, CK, Plesni klub „Princes“ „Heruvime“ i sve one su mogli dati doprinos sa aspekta svoga rada da učestvuju.

Dervenić je napomenuo da će u kućicama i na štandovima biti različitih sadržaja, hrane, pića, meda, suvenira i drugo, dok će žene iz Udruženja žena iznijeti svoje proizvode koje će građani moći konzumirati i kupiti.

ISTOK

CATEGORIES
Share This