Bodiroga: Izvještaj o radu Načelnika opštine Foča za 2021. godinu

Bodiroga: Izvještaj o radu Načelnika opštine Foča za 2021. godinu

– Načelnik Milan Vukadinović nema pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

To znači da nema plan koliko radnika može da radi u opštini, a po potrebi može da vrši izmjene i dopune pravilnika kada treba zaposliti nekog staranačkog poslušnika.

Napominjem da trenutno u opštini imamo 98 zaposlenih a potrebno je 60.

– U opštini imamo dva sindikata, samo je jedan reprezentativan (može potpisivati kolektivni ugovor sa načelnikom).
Predsjednik drugog sindikata koji ne može potpisivati kolektivni ugovor sa načelnikom ima naknadu od 10% na osnovnu platu!!?
Zašto su nam potrebna dva sindikata od kojih jedan nije reprezentativan?

– Plata za tri nova načelnika odjeljenja iz Budžeta opštine Foča na godišnjem nivou iznosi preko 100 000 KM, za četiri godine NETO PLATA ZA TRI NOVA RADNIKA U OPŠTINI JE PREKO 400 000 KM!

Zašto u vrijeme inflacije nema povećanja plate, koji su rezultati tri nova načelnika odjeljenja (Olivera Elez, Lane Popović i Vide Vuković), je li to u našoj opštini koja broji preko 90 zaposlenih nema stručnog kadra za te funkcije pa je načelnik tri nova načelnika primio, a pri tom jedan od tri nova načelnika ispunjava uslove za penziju?

– Treba napomenuti da je načelnik zaposlio u profesionalnu vatrogasnu službu čovjeka od ŠEZDESET godina, da je poništio konkurs za direktore javnih ustanova, da je dao loš primjer omladini kada je osobe koje su završile privatni fakultet prebacivao sa jednog radnog mjesta na drugo.

Studenti i đaci generacije su na primjeru rada načelnika Milana Vukadinovića vidjeli kako se zapošljavaju samo podobni!

Infrastruktura

– Naša vlast se zahvaljuje Vladi Republike Srpske na pomoći od milon maraka za asfaltiranje puteva a mi toj istoj vladi na godišnjem novou u prosjeku dajemo oko šest miliona plus pet miliona koje je Vlada Srbije dala Vladi Republike Srpske za put Foča – Tjentište!!
– Šta je sa putem Foča – Šćepan Polje? Milorad Dodik je rekao da nije na listi prioriteta.
– Šta je sa 10 MILIONA KM što je dao Aleksandar Vučić za put Foča-Tjentište?
– Šta je sa putem Foča-Čelebići, zašto se taj put ne radi od tog miliona što nam je “dala” Vlada Republike Srpske jer se najveći dio šumskih sortimenata izvozi tim putem!?
Socijalna i zdravstvena zaštita
– Načelnik je odbio pomoć porodici koja ima dijete sa posebnim potrebama jer je djetetu potreban asistent u dječijem vrtiću, a inače ta porodica živi kao podstanar.
– Odbijena je pomoć djetetu poginulog borca da odradi pripravnički staž, a koje je prije 17 godina završilo srednju školu

SPORT

Načelnik opštine je čak i sport politizovao.

– Trener juniora Sutjeske je Gordan Mastilo koji inače nikad nije igrao fudbal
– Predsjenik Odbojkaškog kluba je Krsto Ivanović koji nikad nije ni igrao odbojku

Načelnik Vukadinović i njegovi saradnici su za vrlo kratko vrijeme pokazali kakve su osobe, njihovi ponašanje i vođenje opštine je ustvari preslikano ponašanje ovog sistema koji je podijelio narod, uveo diktaturu i koji je opustošio čitavu Republiku Srpsku!!

Načelnik Vukadinović je autentični predstavnik ovog sistema, sistema koji je raselio oko 200 000 radno sposobnog stanovništva u posljednjih deset godina!!

Piše Ognjen Bodiroga

Preuzeto sa FB stranice.

CATEGORIES
Share This