Vujović: Pozivam sve političke subjekte da pokažu odgovornost prema onima koji su ih izglasali

“Dragi sugrađani,

ovim putem bih želio da vam se obratim apropo nedavnih dešavanja na lokalnom nivou vlasti, kao i nakon povučene inicijative Vlade Republike Srpske o raspuštanju Skupštine opštine Bileća.

Naime, svaki problem funkcionisanja naše opštine je prouzrokovan stanjem koje sam zatekao po preuzimanju načelničke funkcije. Ja nemam čarobni štapić pa da više od 20 miliona KM duga tek tako izbrišem, ali zato imam hrabrosti da se potrudim da svi oni koji su nesavjesnim vođenjem Bileće do toga doveli, odgovaraju ako i kada se utvrde nezakonske radnje.

Kada sam dolazio na mjesto načelnika, nisam puno obećavao, ali jedna od obećanih stvari je bila da ću biti načelnik svih građana, što i ispunjavam. Prihvatio sam se kandidature kako bih bio domaćin ovom gradu, neko ko brine o svakom feningu, kao u svojoj kući, a ne da opštinu tretiram kao kravu muzaru, i sredstvo za ostvarivanje ličnih interesa.

Pojedini režimski nastrojeni mediji pokušali su predstaviti kako je opština u problemima, kako se stalno mijenja sastav pozicije i opozicije… Ipak, nijednom nije otvoreno rečeno zašto. Reći ću vam ja: nije Veselin Vujović kriv što je od boljeg sutra nekima bitnija fotelja. Nije Veselin Vujović ostavio 20 miliona duga, nije Veselin Vujović ostavio 120 radnika viška, nije Veselin Vujović ostavio niz neasfaltiranih ulica, nezaposlenost i ruinirana produzeća.

Nije Veselin Vujović obećavao radna mjesta u Kovnici, Fabrici motornih ulja, Bilećanci, Jumku, fabrici eteričnih ulja… U tom grmu leži zec, i naši problemi, tu su uzroci kašnjenja plata, i razlozi teške i svakodnevne borbe.

Veselin Vujović nije mnogo obećavao, ali jedno jeste. I sada će to ponoviti: Dok je mene na čelu Bileće za koju živim, radiću pošteno i odgovorno, u interesu svakog građanina bez obzira na stranačke boje, i za istog ću preuzeti odgovornost. A neka je na obraz i čast onima koji to nekada nisu i koji sada tako ne rade.

Želim i mogu svakog Bilećanina pogledati u oči i pružiti mu ruku, a uz Božiju pomoć ćemo do kraja mog mandata učiniti ovo mjesto boljom, moralnijom i kvalitetnijom sredinom za rad i život.

Voljeti ovaj grad i biti dio njega za mene je čast, a ta iskrena emocija biće snaga, da na nekom sljedećem presjeku stanja Bileću definišemo kao mjesto koje više ne stagnira.

Stoga, apelujem na sve političke subjekte na lokalnom nivou, da pokažu odgovornost prema onima koji su ih izglasali, stave lične interese po strani, da ovu našu sredinu izdignemo iz ambisa, u koji je zapala tuđim nemarom.Jedino tako, možemo ići naprijed, i nadati se boljem.

Bileca online vijesti
CATEGORIES
Share This