Sramna diskriminacija studenata u Bileći

Sramna diskriminacija studenata u Bileći

Nakon nedavne objave Odluke o dodjeli finansijske pomoći određenim bilećkim studentima, koja je objavljena u Službenom glasniku Opštine Bileća, burno su odreagovali oni studenti, koje ovakva vrsta pomoći redovno zaobilazi.

„U  proteklim mjesecima dodjeljivana je finansijska pomoć samo onim studentima, koji su pripadnici vladajuće koalicije.

Nažalost, najviše je onih koji studiraju na privatnim fakultetima i onih koji već imaju stipendije od Opštine, HET-a ili Elektroprivrede.

Finansijska pomoć je iznosila i do 500 KM, i ovo nije prvi put da se novac dijeli samo podobnim studentima, bez ikakvog drugog kriterijuma.

Da li znate da u Bileći ima najviše onih studenata, koji nikada nisu dobili nikakvu ni pomoć, ni stipendiju i čiji su roditelji ili penzioneri, ili nezaposleni, a uz to studiraju na državnim fakultetima i to vrlo uspješno,” kažu razočarani studenti.

Povodom ovih nimalo korektnih poteza vlasti, pozvali su sve ostale studente da dostave zahtjeve za finansijsku pomoć za nastavak školovanja, uz potrebnu  dokumentaciju.

„Predaćemo i mi zahtjeve za pomoć i sačekaćemo da vidimo hoće li se našim zahtjevima udovoljiti. Naravno, obavijestićemo javnost o ishodu.”

Zašto se samo politički podobnim studentima isplaćuju finansijske pomoći?

Odgovor je odavno poznat i isti je već deset godina.

Studenti koji su se „pomogli” određenim iznosima novca će se morati zahvaliti određenim brojem glasova naravno, za SNSD i pokoju koalicionu stranku na predstojećim izborima.

ISTOK

CATEGORIES
Share This

COMMENTS