Pčele ometaju radnike – smiješni pokušaj Demantija HET-a

Pčele ometaju radnike – smiješni pokušaj Demantija HET-a

Nije trebalo dugo čekati na reakciju čelnika Hidroelektrana na Trebišnjici povodom Odluke koju je donijela Uprava da se izmjesti pčelinjak najvećeg bilećkog pčelara Željka Bajevića sa krša u okolini Bilećkog jezera. Nažalost, niko od direktora i članova Uprave nije imao hrabrosti da se potpiše pa su javnosti poslali nepotpisano Saopštenje

Između ostalog, u Saopštenju se navodi da Bajović krši Zakon o pčelama, jer njegove pčele polijeću sa krša i ledine koja nije u njegovom vlasništvu, te uzimaju nektar i polen sa zelenila koje nije u njegovom vlasništvu?

Takođe se u Saopštenju navodi kako pčele iz košnica Željka Bajovića napadaju i ometaju radnike dok kose draču, pa je to jedan od razloga što žele da otjeraju demobilisanog borca i njegove pčele sa krša a njegovu porodicu ostave bez hljeba.

Nadam se da će kod generalnog direktora Hidroelektrana na Trebišnjici Gordana Mišeljića, koji jeste na vrhu struktura vlasti ali za razliku od Luke, Ilije, Mika i drugih ima nešto ljudsko i korektno u sebi i malo je drugačiji, proraditi savjest i odgovornost i da će odustati od sramne i sulude ideje progona pčelara Ženjka Bajevića sa krša pored Bilećkog jezera koji je u vlasništvu HET-a.

Pročitajte u cjelosti Dopis i pokušaj Demantija Uprave HET-a..

Nebojša Vukanović

CATEGORIES
Share This