Boris Komnenić dobija svoj Legat u Bileći

Boris Komnenić dobija svoj Legat u Bileći

Prerano preminuli glumac Boris Komnenić će dobiti svoj Legat u Bileći u petak, 3. septembra, saopštilo je Narodno pozorište u Beogradu, čiji je prvak bio proslavljeni dramski umjetnik.

Veliki omaž pozorišnom, televizijskom i filmskom glumcu pod nazivom “Gospodin glumac” te večeri biće organizovan zahvaljujući njegovom matičnom pozorištu, Zavičajnom klubu “Osvit” i Domom kulture “Jevto Dedijer” u Bileći.

U znak sjećanja na prvaka drame Narodnog pozorišta, u foajeu Doma kulture “Jevto Dedijer” biće priređena izložba iz života i stvaralaštva slavnog glumca, što će istovremeno biti i zvanično otvaranje Legata “Boris Komnenić” u Republici Srpskoj, dok će Velika scena Doma biti nazvana njegovim imenom.

Uz veliko razumjevanje porodice Borisa Komenića, angažovanje Narodnog pozorišta i Borisovih prijatelja, Legat će biti opremljen autentičnim materijalima koji će podsjećati na njega.

Narodno pozorište je za ovu priliku i sjećanje na Komnenića ustupilo film posvećen njemu, koji će biti prikazan na komemorativnom skupu.

Kako navode iz organizacije, Boris Komnenić je iskreno volio grad Bileća i rado je tu dolazio, a posebnu ljubav i emocije gajio je prema Trebišnjici.

“Velika dela večno žive. Boris je ostavio dubok trag u večnosti sa čim smo dobro upoznati. Nezaborav je ono što Borisu dugujemo i sigurni smo da ćemo zajedno istrajati u nastojanju da taj dug dostojanstveno odužimo“, naveli su iz Narodnog pozorišta.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This