Bileća: Došlo vrijeme da i odbornici urade nešto pametno

Bileća: Došlo vrijeme da i odbornici urade nešto pametno

Težak život u ovom malog hercegovačkom gradiću, ovih dana je postao još teži usljed novonastale situacije sa koronavirusom.

Oko tridesetak Bilećana zaraženo je ovim virusom u fabrici za preradu ribe u Stocu.

Ova grupa Bilećana je naišla na jake kritike svojih sugrađana.

Elem, „da nije bilo tog njihovog odlaska u Stolac, virus ne bi došao u Bileću”.

Zgroženi razmišljanjem i osudom ovakvih članova društva, napomenućemo da su ti ljudi ipak bolesni i da strepe za svoje zdravlje i  zdravlje svojih najbližih.

Takođe ćemo napomenuti da se sa ovakvom situacijom moraju boriti bez dinara u džepu, jer oboljenju  je uslijedio prestanak rada, odnosno period bez primanja ličnog dohotka.

Država i opština očigledno ne vode računa o ovoj kategoriji društva.Da je drugačije, ovi radnici ne bi vozarili po tri sata dnevno i radili prilično težak posao.

Napomenućemo i to da je u pitanju ženska radna snaga, koja je mogla biti zaposlena bar u jednoj od desetak obećanih, ali samo obećanih, fabrika u Bileći.

Zato smo pozitivno iznenađeni postupkom bilećkih odbornika, koji su izglasali prijedlog za pomoć zaraženim sugrađanima i obavezali se  da će u roku od 15 dana formirati fond od 30 hiljada KM, kako bi realizovali pomenutu odluku.

Bilećke skupštine su karakteristične po nedoličnom ponašanju odbornika. Rijetko su se tu izglasavale bilo kakve odluke u korist stanovnika Bileće.

Zato ovu podržavamo i nadamo se da će pomenuta grupa radnika jednog dana raditi u svom gradu i doprinositi svojoj državi.

ISTOK

CATEGORIES
Share This

COMMENTS