Bijeljina obećala veću podršku

Bijeljina obećala veću podršku

Povodom osvajanja prvog mjesta u košarkaškom šampionatu Republike Srpske i plasmana u Premijer ligu BiH, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je priredio prijem za igrače i rukovodstvo Košarkaškog kluba „Budućnost BN“.

Veliko nam je zadovoljstvo što će Bijeljina imati dva premijerligaša u narednoj sezoni. Još nam je draže što je titula osvojena nakon velikog preokreta u utakmici pred punom salom u Račanskoj ulici. Kroz budžetski okvir ćemo obezbijediti više sredstava za novog premijerligaša, jer ovaj rang takmičenja iziskuje i više troškova. Ovim momcima želim nove uspjehe, da ostanu ne samo dobri sportisti, nego i dobri ljudi – poručio je gradonačelnik Petrović.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević, koji je i predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske.

– Naši sportisti i klubovi koji ostvaruju vrhunske rezultate zaslužuju podršku Grada. Bijeljina je dugo vremena grad košarke i ovi rezultati to potvrđuju. Radnik je prošle godine osvojio titulu u Prvoj ligi sa najviše domaćih igrača, sada i Budućnost ima veliki broj domaćih igrača. Treba da ulažemo više u infrastrukturu za bavljenje dvoranskim sportovima i taj problem treba što prije da rješavamo – ističe predsjednik Đurđević.

Trener i direktor „Budućnosti“ Dario Čojić je naglasio da vode računa o podmlađivanju igračkih postava.

– Mi smo jedini klub u gradu i regiji koji je sa sve četiri mlađe selekcije prošao na završne turnire na nivou Republike Srpske. Sljedeće godine ćemo registrovati i košarkašku akademiju namijenjenu isključivo maloljetnim igračima, koji će igrati u Drugoj ligi, a cilj nam je plasman u Prvu ligu – najavljuje Čojić.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This