Mještani sela Hrgud kod Berkovića odrekli se asfalta da pomognu porodici Muratović

Mještani sela Hrgud kod Berkovića odrekli se asfalta da pomognu porodici Muratović

Mještani sela Hrgud odrekli su se 10 000 KM, koje su budžetom Opštine Berkovići bile planirane za asflatiranje puteva u ovom mjestu, da bi pomogli samohranoj majci četvoro djece da riješi stambeno pitanje.

Riječ je o porodici Rodoljuba Muratovića iz Berkovića, koji je inače rođen u selu Hrgud, a koji je prerano preminuo od posljedica izazvanih virusom korona. Njegova porodica nema riješeno stambeno pitanje, a humani sugrađani odlučili su da pomognu.

– U Berkovićima je pokrenuta inicijativa da se njima u narednom periodu pokuša riješiti stambeno pitanje. Mještani Hrguda odrekli su se novca, koji je bio planiran za asfaltiranje puteva u ovom selu, a kroz akciju koju smo pokrenuli planiramo da prikupimo i dodatni novac – rekao je za „Jadran Trebinje“ načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović.

Na zvaničnom sajtu Berkovića prije petnaestak dana objavljeno je i obavještenje o pokretanju humanitarne akcije za pomoć pomenutoj porodici.

– Budimo ljudi. Malo smo mjesto, svako svakog zna. Nesreća ne bira. Nemojmo dopustiti da budu prepušteni sebi, pokažimo ljudskost i humanost. Znamo da je ovo što radimo početak rješavanja problema. Lokalna zajednica trudiće se da nađe trajno rješenje – stoji na zvaničnoj stranici opštine Berkovići.

U akciju pomoći porodici Muratović mogu da se uključe i ostali ljudi dobre volje, a sve detalje o načinu uplate novca možete da pronađete na zvaničnoj stranici opštine Berkovići.

Glas Srpske

CATEGORIES
Share This