Begić: Od pranja tepiha do igračaka sve po 6.000 KM

Begić: Od pranja tepiha do igračaka sve po 6.000 KM

Pranje automobila 6.000 KM, pranje tepiha 6.000 KM, a popravka televizora, vjerovali ili ne 6.000 KM. Fotokopiranje 6.000 KM, popravka računara 6.000 KM, nabavka igračaka, Bože pomozi šta rade, 6.000 KM – rekao je ovo odbornik PDP u banjalučkoj Skupštini Ivan Begić, čitajući nabavke Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Danas su se pred banjalučkim odbornicima našli izvještaji o radu u 2020. godini i planovi rada Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kada je Begić novu-starau direktorku Centra, Jelenu Kurtinović upitao kako je moguće da sve košta 6.000 KM.
On je, kritikujući rad direktorke podsjetio da je Policijska uprava Banjaluka podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv nje.
–  Okružnom javnom tužilaštvu je 11.12.2020. godine podnesen izvještaj protiv direktorke, jer se tereti za zloupotrebu službenog položaja. Policija kaže da je Kurtinovićeva sebi nezakonito povećala platu 20 odsto, a svojim saradnicima od 6 do 10 odsto, pa da pitam uvaženu direktorku da li je to istina – rekao je Begić.
Podsjećamo, prema informacijama do kojih su došli mediji, Kurtinovićeva je 9. septembra 2016. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što je sjela u direktorsku fotelju, sebi povećala platu za petinu, a saradnicima od šest do 10 odsto. Tako uvećanu platu primala je sve dok nedavno nije napustila funkciju.
Nakon što ju je novi gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković smijenio, ona je nakon konkursa vraćena na posao, kao najbolji kandidati izabran od strane komisije. Nezadovoljstvo u Centru za predškolsko zbog ove odluke vlada i dalje.
(Bntv)
CATEGORIES
Share This