Banjaluka: Gradonačelnik Stanivuković darivao prvorođenu bebu

Banjaluka: Gradonačelnik Stanivuković darivao prvorođenu bebu

Tradicionalno, prvog dana nove godine, gradonačelnik Draško Stanivuković darivao je prvu banjalučku bebu zlatnikom, te prigodnim novčanim poklonom.

Majka Zorica Nenadić iz Mišinog hana, na svijet je donijela djevojčicu tešku 2660 grama i dugačku 48 centimetara u jedan minut iza ponoć, a ova beba je drugo dijete u porodici Nenadić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je kako je ovo tradicija našeg grada, te da je svaka nova prinova u Banjoj Luci suština našeg opstanka.

-U znak najveće ljubavi, poštovanja i velike sreće što nam se djeca rađaju, za nas je velika blagodat. Na ovaj način pokazujemo kako nam je simobilično, ali suštinski stalo do pronatalitetne politike, ali i onoga što je suština našeg opstanka, a to je da nam se djeca rađaju. U minut iza ponoći, na svijet je došla mala Jelena. Čestitam majci Zorici i drago mi je što sam imao priliku da darujem ovo divno dijete i da im poželim puno zdravlja i sreće – poručio je gradonačelnik.

Dodao je kako se nada da će poslije drugog djeteta, doći i treće dijete.

-Mi ulažemo u pronatalitetnu politiku i djecu, kako kroz obrazovanje, prevoz, udžbenike, subvencije. Važno je reći da Grad uveliko radi i na prvoj demografskoj strategiji i smatram da je važno da imamo jedan ovakv dokument, kao najveći grad u Republici Srpskoj – dodao je gradonačelnik.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, Vlado Đajić naglasio je kako je darivanje prvorođene bebe tradicija u našem gradu koja će zasigurno biti nastavljena.

GU Banjaluka

CATEGORIES
Share This