Bajović: Draže mi je što sam sin poginulog borca, nego sin živog ratnog dezertera

Bajović: Draže mi je što sam sin poginulog borca, nego sin živog ratnog dezertera

Prvog oktobra se obilježava Dan Bilećkog ratnika odnosno, dan kada je bilećki vojnik ispalio prvi metak u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Danas su Bilećani puni posebnih emocija.Oni koji pamte današnji dan, prije trideset godina, suznim pogledom ispričaju svu svoju priču.
Oni koji su mlađi, dive se superherojima, kojima je ljubav prema otadžbini i obaveza prema svom narodu bila iznad svega.


Nikola Bajović je imao samo pet godina kada mu je poginuo otac. Njegov brat osam.

Koliko je težak život bez roditelja, znaju samo oni koji dijele njihovu sudbinu. Takvih je i u Bileći i u čitavoj našoj republici nažalost mnogo.
Međutim, ponos, obraz i čast daju snagu da se ispuni obaveza, koju su nam ti isti roditelji ostavili, a to je živjeti i boriti se časno, pošteno i dostojanstveno.

„Više volim što smo brat sa osam i ja sa pet godina ostali bez oca, koji je svoj život dao za stvaranje Republike Srpske, nego da sada imamo oca živog а dezertera i izdajicu. A, da je bilo lako sve ovo vrijeme, nije!”, izjavio je Bajović, na obilježavanju današnje manifestacije, kojoj su prisustvovali članovi porodica poginulih boraca, predstavnici Boračkih organizacija Hercegovine i brojni Bilećani.

Potomci i saborci poginulih Bilećana prodefilovali su ulicama Bileće noseći ratne zastave i odajući počast najzaslužnijim.
Napomenućemo da je u Bileći 1992.godine bilo angažovano 3600 boraca, što znači da su svi oni, koji su mogli nositi oružje stali na branik otadžbine.

ISTOK

CATEGORIES
Share This