Želimir Nešković predstavnik opštine Lopare na “karavanu kulture”

Želimir Nešković predstavnik opštine Lopare na “karavanu kulture”

„Karavan kulture“, koji se održava u okviru manifestacije „Dani Srbije i srpske kulture“, prolazi evropskim gradovima od 16. juna ove godine, a u njemu aktivno učestvuju Predrag Mićanović i Drago Pajkanović u ime opštine Lopare.

„Karavan kulture” je sa svojim programom počeo u slovenačkom gradu Lendava, zatim se nastavio u Frankfurtu i Cirihu, a od 24. do 26. juna bićemo u Parizu“, saopštio je Predrag Mićanović, predstavnik opštine Lopare.

On je naveo da u karavanu učestvuju pisci, pjevači, muzičari i kulturno-umjetnička društva, te da putem ove manifestacije vrši promocija opštine Lopare u raznim sferama, počev od kulture, turizma, poljoprivrede i drugih privrednih grana.

Karavan je na putu prema Parizu gdje će se 22. juna manifestaciji pridružiti Želimir Nešković, direktor Doma zdravlja Lopare.

Predviđeno je da se u crkvi Svetog Save u glavnom gradu Francuske otvori izložba i promocija turističkog i drugog privrednog potencijala opštine Lopare, a Nešković će predstavljati lokalnu zajednicu u toj aktivnosti.

Ovaj karavan organizuju Savez Srba Francuske, Udruženje „Singi art – Mondo kult“ i Udruženje „Koreni“, suorganizatori su

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i Ministarstvo kulture Republike Srpske.

ISTOK

CATEGORIES
Share This