Zdenko Kolar priprema prvi solo album

Zdenko Kolar priprema prvi solo album

Basista Zdenko Kolar, član nekadašnje kultne novotalasne grupe “Idoli”, namjerava ove godine da objavi svoj prvi samostalni, autorski album, na kome će i zapjevati, u pratnji benda “Medžik buš”.

“Tačno je, rešio sam pod stare dane da izađem u javnost sa pesmama koje čuvam u sebi, koje sam zabeležio na nekim kasetofonima pre četrdesetak godina”, rekao je Kolar agenciji Tanjug.

Basista kultnih “Idola”, potom pratećih bendova Vlade Divljana (1958-2015), a od sredine osamdesetih bluz benda “Zona B”, kaže da će se za sada neimenovani album vjerovatno pojaviti pod firmom Zdenko Kolar i “Medžik buš”.

“Dobru saradnju sam ostvario s ‘Medžik buš’. Stvarno su dečaci divni. Omogućili su mi pristup dobrim instrumentima i studiju, znaju da sviraju i pevaju, tako da je sve to rezultiralo solo albumom kog kanim da izdam u toku ove godine”, rekao je Kolar.

Prema njegovim riječima, na albumu će biti pop-roka, ali i “malo težeg roka”, dok “na ‘Idole’, najviše po fazonu” liči predstojeći prvi najavni singl “Savršen par”, čiji su autori basista Bajage i Instruktora Miroslav Cvetković i gitarista “Medžik buša” Damjan Dašić.

“Na albumu se pojavljujem kao autor, imam nekih sedam-osam pesama, ali sticajem okolnosti, ova ide kao prva. Dobro je zazvučala, mnogo ljudi mi je reklo da podseća na Idole. Pevao sam je u studiju sat i po i dobio upalu grla, pošto ipak nisam pevač. Sad svaki dan vežbam u kupatilu posle tuširanja”, našalio se Kolar.

(Nezavisnenovine)

CATEGORIES
Share This